Een Pictogram Overbrengen Naar Het Bureaublad

Inhoudsopgave:

Een Pictogram Overbrengen Naar Het Bureaublad
Een Pictogram Overbrengen Naar Het Bureaublad

Video: Een Pictogram Overbrengen Naar Het Bureaublad

Video: Een Pictogram Overbrengen Naar Het Bureaublad
Video: bureaublad pictogrammen wijzigen 2024, Mei
Anonim

Werken op een computer begint vanaf het bureaublad. Het is handig als alle benodigde pictogrammen direct bij de hand zijn en het niet nodig is om veel mappen en submappen te openen om het gewenste bestand te zoeken. Om uw bureaublad te ordenen en de benodigde pictogrammen over te brengen, moet u verschillende stappen uitvoeren.

Een pictogram overbrengen naar het bureaublad
Een pictogram overbrengen naar het bureaublad

instructies:

Stap 1

Vaak vraagt de "Setup Wizard" tijdens de installatie van een programma op een computer de gebruiker om een snelkoppeling naar het opstartbestand op het bureaublad te maken. Als dit het geval is, markeert u het juiste vakje met een markering en gaat u door met het installatieproces totdat het is voltooid. Dit gebeurt echter niet altijd.

Stap 2

Om zelfstandig een snelkoppeling op het bureaublad te maken, gaat u naar de map met het geïnstalleerde programma, bestand of map. Zoek het bestand (map) dat u nodig hebt en klik met de rechtermuisknop op het pictogram. Het contextmenu wordt uitgevouwen. Selecteer het item "Verzenden" en het subitem "Desktop (maak een snelkoppeling)" door erop te klikken met de linkermuisknop. Verder is er niets nodig, het bijbehorende pictogram wordt op het bureaublad geplaatst.

Stap 3

Voor sommige bestanden is de opdracht "Verzenden" mogelijk niet beschikbaar in het contextmenu. Selecteer in dit geval "Snelkoppeling maken" in het vervolgkeuzemenu. Als de snelkoppeling niet in dezelfde map als het originele bestand kan worden geplaatst, zal het systeem u vragen deze naar uw bureaublad over te brengen. Antwoord bevestigend in het aanvraagvenster.

Stap 4

In andere gevallen waarin de opdracht "Snelkoppeling maken" wordt gebruikt, verschijnt deze snelkoppeling in dezelfde map als het oorspronkelijke bestand. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteer de opdracht "Knippen" in het contextmenu, deze wordt naar het klembord verplaatst. Ga naar uw bureaublad, klik met de rechtermuisknop in een vrije ruimte en selecteer de opdracht "Plakken" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 5

Vergeet ook de Quick Launch Bar niet. Deze bevindt zich rechts van de "Start"-knop. Om daar pictogrammen te plaatsen, klikt u met de linkermuisknop op een snelkoppeling (groep snelkoppelingen) en, terwijl u deze ingedrukt houdt, sleept u de snelkoppelingen omlaag naar de snelstartbalk. Laat de muisknop los.

Aanbevolen: