Pictogrammen Op Het Bureaublad Deselecteren

Inhoudsopgave:

Pictogrammen Op Het Bureaublad Deselecteren
Pictogrammen Op Het Bureaublad Deselecteren

Video: Pictogrammen Op Het Bureaublad Deselecteren

Video: Bureaublad pictogrammen schikken 2022, November
Anonim

Snelkoppelingen naar documenten en toepassingen op het Windows-bureaublad worden gebruikt om ze snel te starten. Met deze pictogrammen kunt u dezelfde bewerkingen uitvoeren als met bestanden in Verkenner - de werking van alle elementen van het bureaublad wordt verzorgd door deze systeemtoepassing. Net als in het Verkenner-venster kunt u een of een groep pictogrammen op het bureaublad selecteren of deselecteren. Maar soms wordt een bepaalde combinatie van instellingen voor het uiterlijk van bureaubladelementen aangezien voor het markeren van snelkoppelingen.

Pictogrammen op het bureaublad deselecteren
Pictogrammen op het bureaublad deselecteren

instructies:

Stap 1

Klik met de linkermuisknop op de achtergrondafbeelding op het bureaublad - deze actie is voldoende om er een te deselecteren, evenals alle pictogrammen op het bureaublad tegelijk. In dit geval moet de achtergrond van de labels van de labels transparant worden. Als de selectie wordt gewist en de kleurvulling onder de bijschriften blijft, dan ligt de reden in de overeenkomstige instellingen voor het weergeven van bureaubladelementen.

Stap 2

Activeer het contextmenu op het Windows XP-bureaublad door met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding te klikken. Selecteer daarin "Eigenschappen" en klik in het geopende venster op het tabblad "Desktop". Klik op de knop "Bureaublad aanpassen" en in het volgende venster dat wordt geopend met de titel "Desktopelementen" selecteert u het tabblad "Web". Hier moet u het selectievakje naast "Bureaubladelementen bevriezen" uitschakelen, evenals alle selectievakjes in de regels van de lijst "Webpagina's". Sluit daarna de instellingenvensters door op de "OK"-knoppen erin te klikken. Op deze manier elimineert u een van de mogelijke redenen voor de schijnbare markering van snelkoppelingen op het bureaublad in Windows XP.

Stap 3

Open het contextmenu van het pictogram "Deze computer" door er met de rechtermuisknop op te klikken en selecteer vervolgens de regel "Eigenschappen". U kunt dit doen via het hoofdmenu van het besturingssysteem op de knop "Start" - nadat u deze hebt geopend, klikt u met de rechtermuisknop op de knop "Computer" en selecteert u dezelfde regel "Eigenschappen". Of u kunt de sneltoetsen Win + Pauze Pauze gebruiken. Elk van deze acties opent het onderdeel Systeemeigenschappen. Klik op het tabblad Geavanceerd en klik vervolgens op de knop Opties in het gedeelte Prestaties. Schakel in het veld "Speciale effecten" het selectievakje in en zoek in de lijst met effecten de regel "Schaduwen werpen met pictogrammen op het bureaublad" en plaats een selectievakje in het selectievakje. Klik vervolgens op de knop "OK" - dit elimineert een andere mogelijke reden voor de denkbeeldige markering van de bureaubladpictogrammen.

Stap 4

Open het hoofdmenu van het systeem, selecteer daarin de link "Configuratiescherm" en klik op het opschrift "Toegankelijkheid". Klik vervolgens op "Tekstcontrast en schermkleur aanpassen" en verwijder het vinkje bij "Hoog contrast", als het daar is ingesteld. Los een andere oorzaak van de illusie van de snelkoppeling op het bureaublad op door op OK te klikken.

Populair per onderwerp