Hoe Het Bureaublad Te Deselecteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bureaublad Te Deselecteren?
Hoe Het Bureaublad Te Deselecteren?

Video: Hoe Het Bureaublad Te Deselecteren?

Video: Hoe Het Bureaublad Te Deselecteren?
Video: Hoe Gmail snelkoppeling op het bureaublad te maken 2024, Mei
Anonim

Heel vaak klagen gebruikers van het Windows XP-besturingssysteem over het verschijnen van een permanente selectie bureaubladpictogrammen, meestal blauw. Dit komt doordat er wijzigingen zijn aangebracht in de weergave-instellingen voor grafische items, of de weergave van webitems op het bureaublad is ingeschakeld. Het is vrij eenvoudig om van het ontstane probleem af te komen.

Hoe het bureaublad te deselecteren?
Hoe het bureaublad te deselecteren?

Noodzakelijk

Besturingssysteem Windows XP

instructies:

Stap 1

Om het effect van een onaangenaam fenomeen in de vorm van het weergeven van gemarkeerde bureaubladpictogrammen te wijzigen, moet u naar de systeeminstellingen gaan. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, selecteer Eigenschappen. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Geavanceerd", klik in het gedeelte "Prestaties" op de knop "Parameters".

Stap 2

Ga in het nieuwe venster naar het tabblad "Visuele effecten", selecteer de optie "Slagschaduwen op bureaubladpictogrammen". U kunt ook de optie "Standaardwaarden herstellen" selecteren, maar alle instellingen die tot nu toe zijn gemaakt, worden automatisch gereset. Klik op de knop Toepassen en ververs het bureaublad door op F5 te drukken. Als alles hetzelfde blijft zoals het was, ga dan verder.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, selecteer Eigenschappen. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Desktop" en klik op de knop "Bureaublad aanpassen". Ga in het nieuwe venster naar het tabblad "Web". Schakel in het gedeelte 'Webpagina's' alle selectievakjes uit. U kunt proberen alle webpagina's te verwijderen, behalve het item Mijn huidige startpagina.

Stap 4

U kunt ook de service Systeemherstel gebruiken, die is opgenomen in de standaardset hulpprogramma's voor het besturingssysteem Windows XP. U kunt dus alle acties terugdraaien die wijzigingen hebben aangebracht in het register van het besturingssysteem. U vindt de herstelservice in het gedeelte "Hulpprogramma's". Klik op het menu Start, selecteer Alle programma's. Selecteer in de lijst die wordt geopend "Standaard", vervolgens "Systeemwerkset", het item "Systeemherstel".

Stap 5

Selecteer in het hoofdvenster van het programma het item "Een eerdere staat van de computer herstellen" en klik op de knop "Volgende". Selecteer vervolgens een willekeurige dag in de kalender en klik op Volgende. Er verschijnt een venster op het scherm waarin u wordt gevraagd of u het herstel van het controlepunt wilt bevestigen. Nadat u op de knop "Volgende" hebt geklikt, wordt de computer opnieuw opgestart en worden de gegevens hersteld.

Aanbevolen: