Hoe De OS-versie Te Zien

Inhoudsopgave:

Hoe De OS-versie Te Zien
Hoe De OS-versie Te Zien
Anonim

Als u weet welke versie van het Windows-besturingssysteem op uw computer is geïnstalleerd, kunt u beter navigeren door de mogelijkheden van zowel het besturingssysteem zelf als de pc. Als u de versie van het besturingssysteem kent, kunt u ook bepalen of het een update nodig heeft of niet.

Hoe de OS-versie te zien
Hoe de OS-versie te zien

Het is nodig

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma.

instructies:

Stap 1

Een van de gemakkelijkste manieren om de versie van uw besturingssysteem te achterhalen, is door de opdrachtregel te gebruiken. Klik op Begin. Selecteer "Alle programma's" en vervolgens - "Standaard". In standaardprogramma's is er een "Command Line", die daarom moet worden uitgevoerd.

Stap 2

Typ Winver bij de opdrachtprompt en druk op Enter. Binnen een seconde verschijnt er informatie over de versie van uw besturingssysteem. Bovenaan het venster staat direct informatie over de versie (assemblage) van het besturingssysteem. Informatie over het type en het servicepack, indien beschikbaar, zal ook beschikbaar zijn.

Stap 3

U kunt ook de versie van het besturingssysteem achterhalen met behulp van de Directx Diagnostic Tool. Om dit hulpprogramma uit te voeren, voert u dxdiag in bij een opdrachtprompt. Wacht een paar seconden totdat het verzamelen van informatie over uw systeem is voltooid. In het venster dat verschijnt, is er een sectie "Systeeminformatie". Zoek de regel "Besturingssysteem" in dit gedeelte. U kunt de OS-versie en enkele andere parameters (type, bitness) zien.

Stap 4

Indien nodig kunt u speciale software gebruiken waarmee u niet alleen de versie van het besturingssysteem kunt achterhalen, maar ook vele andere OS-parameters. Download AIDA64 Extreme Edition van internet. Installeer het op de harde schijf van uw computer. Voer het programma uit. Wacht tot de scan van uw systeem is voltooid. Daarna komt u in het hoofdmenu van het programma.

Stap 5

Zoek in het linkerdeel van het programmavenster het onderdeel "Besturingssysteem". Klik op de pijl naast het onderdeel. Selecteer in het extra venster dat daarna opent ook "Besturingssysteem". Zeer gedetailleerde informatie over uw besturingssysteem wordt geopend in het rechtervenster van het programma. Informatie over aanvullende componenten van het geïnstalleerde besturingssysteem zal ook beschikbaar zijn.

Populair per onderwerp