Hoe Kunnen Anderen Uw Bestanden Zien Wanneer U Verbinding Maakt Met Wifi?

Inhoudsopgave:

Hoe Kunnen Anderen Uw Bestanden Zien Wanneer U Verbinding Maakt Met Wifi?
Hoe Kunnen Anderen Uw Bestanden Zien Wanneer U Verbinding Maakt Met Wifi?

Video: Hoe Kunnen Anderen Uw Bestanden Zien Wanneer U Verbinding Maakt Met Wifi?

Video: TP-Link Archer AX50 WiFi-router recensie [2021] Beste router voor thuis 2022, December
Anonim

Controleer de beveiligingsinstellingen van uw computer voordat u verbinding maakt met een Wi-Fi-hotspot, zoals een coffeeshop. Openbare wifi-netwerken werken op dezelfde manier als thuis- of kantoornetwerken. Dit betekent dat andere gebruikers van deze netwerken uw gedeelde bestanden of mappen kunnen zien. Om uw gegevens te beschermen tegen onbevoegden, dient u enkele beveiligingsmaatregelen te nemen.

Hoe kunnen anderen uw bestanden zien wanneer u verbinding maakt met wifi?
Hoe kunnen anderen uw bestanden zien wanneer u verbinding maakt met wifi?

instructies:

Stap 1

Gedeelde bestanden.

Een Windows-computer heeft een standaard gedeelde map met de naam Gedeelde documenten. Bestanden die in deze map zijn opgeslagen, zijn beschikbaar voor andere gebruikers via het netwerk, wat handig is voor het delen van informatie. Op kantoor wordt dit netwerk meestal de "werkgroep" genoemd, thuis - de "thuisgroep". In beide gevallen worden de bestanden in de gedeelde map automatisch beschikbaar gesteld aan anderen. Als u een specifiek type netwerk selecteert wanneer u verbinding maakt met een openbaar Wi-Fi-netwerk, kunnen andere mensen op hetzelfde netwerk uw bestanden in de gedeelde map zien met behulp van hun Windows Verkenner-computers.

Stap 2

Bestanden buiten de gedeelde map.

Niemand kan bestanden zien die niet in de gedeelde map staan ​​terwijl u verbinding maakt met wifi. Alleen die bestanden of mappen die u besluit te delen met anderen, kunnen via het netwerk worden overgedragen.

Stap 3

Bestanden en mappen delen.

U kunt alle bestanden delen met uw team- of thuisgroepleden op mapniveau. Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map om de optie "Delen" te selecteren. Bij de mappen. gedeeld via het netwerk hebben een klein handpictogram eronder. klik met de rechtermuisknop op een bestand of map en selecteer "Delen" of "Stop Delen" als u het delen voor een specifieke map wilt uitschakelen.

Populair per onderwerp