Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Beeldscherm?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Beeldscherm?
Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Beeldscherm?

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Beeldscherm?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2023, Januari-
Anonim

Bij het voorbereiden van presentaties, demonstratiemateriaal, instructievideo's voor trainingen, is het soms nodig om een ​​foto in te dienen die het venster van de desktop of het programma waarin het werk wordt uitgevoerd vastlegt. Als je vroeger een camera moest gebruiken om een ​​foto te maken, nu is alles veel eenvoudiger: hier zijn speciale programma's voor.

Hoe maak je een screenshot van het beeldscherm?
Hoe maak je een screenshot van het beeldscherm?

PicPick - een hulpmiddel om te fotograferen

U kunt nog steeds een foto maken vanaf het beeldscherm met behulp van een camera, waarvan u de afbeelding vervolgens naar een computer moet overbrengen en deze vervolgens op uw werk moet gebruiken. Maar tegenwoordig is er bijna niemand die zich met fotografie bezighoudt. Om dit te doen, zijn er een aantal programma's die met een paar klikken een screenshot van het werkvenster kunnen maken.

Een daarvan is PicPick. Dit programma wordt gratis verspreid, maar de kwaliteit heeft hier geen last van. Met PicPick kun je een foto maken en het hele scherm of slechts een deel ervan vastleggen - geselecteerd of vast, evenals een willekeurig deel van het scherm. Bovendien kunt u met het programma de afbeelding bewerken en er zelfs de nodige inscripties op aanbrengen. Deze eigenschap is nodig wanneer u op een specifiek gebied van het scherm moet letten.

Om het programma in actie te evalueren, installeert u het op uw computer en start u vervolgens de toepassing. Selecteer vervolgens in het geopende venster het gedeelte "Schermopname" en geef op van welk deel van het scherm u een screenshot wilt maken. Van tevoren kunt u elke grafische afbeelding of site openen. PicPick maakt een foto van elke afbeelding op het scherm.

Aan de linkerkant in het werkvenster van het programma is er een sectie "Grafische elementen", die u kunt gebruiken als u een afbeelding wilt bewerken of er aantekeningen en aantekeningen over wilt maken. Nadat uw snapshot klaar is, klikt u op de knop "Bestand" op de werkbalk en selecteert u "Opslaan als" in het vervolgkeuzevenster. Vervolgens wordt aan de rechterkant een ander venster geopend waarin u het formaat van het opgeslagen bestand moet specificeren: JPEG, PNG,.

Screenshot-software

PicPick is niet het enige programma voor het vastleggen van schermen. Onder zijn "soortgenoten" is Free Screen Video Recorder. Dit programma kan naast een statische afbeelding ook een videodocument opslaan. Let ook op de programma's Screenshot Captor en SSmaker. De laatste maakt en toont de voltooide foto gedurende drie seconden. Een momentopname die met SSmaker is gemaakt, kan direct via internet naar vrienden worden verzonden of op uw site worden geïnstalleerd.

Het SuperScreen-programma is ook populair onder gebruikers, het maakt een screenshot van het beeldscherm, heeft een ingebouwde vertragingsfunctie en de mogelijkheid om een ​​scherm van een video te nemen. ScreenShot, een programma met een handige set hulpmiddelen en functies, helpt u ook bij het maken van een momentopname en video. Eenvoudig, maar niet minder populair, het Invader-programma lost ook het probleem op van het maken van screenshots van het scherm. De voordelen zijn onder meer een handige en intuïtieve interface en de mogelijkheid om een ​​snapshot in elk grafisch formaat op te slaan.

Populair per onderwerp