Hoe Een Uitvoer Naar Een Extern Beeldscherm Op Een Laptop Te Tekenen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Uitvoer Naar Een Extern Beeldscherm Op Een Laptop Te Tekenen
Hoe Een Uitvoer Naar Een Extern Beeldscherm Op Een Laptop Te Tekenen

Video: Hoe Een Uitvoer Naar Een Extern Beeldscherm Op Een Laptop Te Tekenen

Video: Hoe Een Uitvoer Naar Een Extern Beeldscherm Op Een Laptop Te Tekenen
Video: How to Connect Mac to Monitor in 2020 | how to set up external monitor with Mac as a second screen 2024, April
Anonim

Veel laptopbezitters gebruiken dit draagbare apparaat als hun primaire computer. Maar als je een video wilt kijken, is het veel comfortabeler om een groot scherm te gebruiken, bijvoorbeeld een moderne tv met een grote diagonaal. Om uit te voeren naar een extern beeldscherm op een laptop, moet u een geschikte verbindingskabel hebben en een kleine wijziging aanbrengen in de instellingen van het besturingssysteem.

Hoe een uitvoer naar een extern beeldscherm op een laptop te tekenen
Hoe een uitvoer naar een extern beeldscherm op een laptop te tekenen

Het is nodig

aansluitkabel (HDMI of VGA)

instructies:

Stap 1

Bepaal welke laptop-naar-scherm signaalkabel je nodig hebt. Afhankelijk van hoe nieuw uw apparatuur is, kunnen er verschillende opties zijn voor uitgangen op een laptop. De laptops van de afgelopen twee jaar hebben de HDMI-interface gebruikt. Flat TV's en veel grote monitoren ondersteunen deze methode van signaaloverdracht. Je kunt hem gemakkelijk herkennen aan het HDMI-label en een vorm die lijkt op een gewone USB-flashdrive-connector. Het verschil zit hem in de breedte van de kabelsleuf en het aantal contacten.

Stap 2

Als uw laptop en externe beeldscherm deze interface hebben, zoek dan een geschikte kabel. Het zit vaak in een tv-pakket. Of u kunt het kopen bij elke computer- en consumentenelektronicawinkel. In het geval dat een van de apparaten geen HDMI heeft, is het de moeite waard om een andere populaire connector te bekijken: VGA. Het ziet eruit als een blauwe pad met twee rijen gaten, soms is er aan de zijkanten ruimte voor klemschroeven. Controleer nogmaals of niet alleen de laptop, maar ook het beeldscherm dezelfde interface heeft. Koop daarna een VGA-kabel met mannelijke-naar-mannelijke connectoren, dat wil zeggen pinnen aan beide uiteinden.

Stap 3

Sluit je laptop aan op een extern beeldscherm. Sluit hiervoor een VGA- of HDMI-kabel aan op de stopcontacten van je apparaten. Dit moet gebeuren met de stroomtoevoer losgekoppeld. Dit geldt zowel voor de laptop als voor het scherm. Nadat u de betrouwbaarheid van het contact tussen de connector en het stopcontact hebt gecontroleerd, kunt u de apparatuur op het netwerk inschakelen.

Stap 4

Stel een secundair beeldscherm in op uw laptop. Klik met de rechtermuisknop op een lege plek op het bureaublad en selecteer Eigenschappen voor Windows XP. Selecteer vervolgens het tabblad "Parameters" en u ziet een menu voor het instellen van de beelduitvoer. Voor Windows 7 of Vista moet u op de knop "Start" klikken, het menu "Configuratiescherm" openen en naar de link "Vormgeving en persoonlijke instellingen" gaan.

Stap 5

Klik vervolgens op het menu "Scherm", het subitem "Scherminstellingen" of "Verbinden met een extern beeldscherm". Activeer de knop "Zoeken" als het systeem geen schematische weergave van het tweede scherm weergeeft. Selecteer daarna de bedrijfsmodus: hetzelfde beeld dupliceren op beide schermen of alleen werken met een extern scherm.

Stap 6

Na het selecteren van de modus verschijnt het bericht "Save the current display mode?". Bevestig uw beslissing en klik op OK om het aanpassingsvenster te sluiten.

Aanbevolen: