Een Acer-laptop Instellen

Inhoudsopgave:

Een Acer-laptop Instellen
Een Acer-laptop Instellen

Video: Een Acer-laptop Instellen

Video: Laptop tips - Nieuwe laptop instellen 2022, December
Anonim

Het opzetten van een Acer-laptop, zoals elke computer, begint met het BIOS-gedeelte. Voordat u begint met de installatie van het besturingssysteem, moet u de opstartparameters instellen, de tijd in het geheugen controleren, de definitie van de belangrijkste systeemapparaten controleren en extra apparaten inschakelen als deze zijn uitgeschakeld in het BIOS.

Een Acer-laptop instellen
Een Acer-laptop instellen

instructies:

Stap 1

Ga naar het BIOS-gedeelte van de laptop door op F2 of Esc op je toetsenbord te drukken. Mocht deze knop niet passen, lees dan direct na de start goed de inscripties op het scherm - onderaan het scherm staat zeker aangegeven met welke knop je het BIOS in moet. U kunt deze informatie ook lezen in de handleiding van de laptop, die bij het apparaat wordt meegeleverd.

Stap 2

Controleer de definitie van de processor en RAM, stel het hoofdopstartapparaat in op de schijf, controleer de juiste datum en tijd op de computer. Sla uw wijzigingen op met het juiste item. Als u al een internetverbinding heeft, kunt u uw laptop synchroniseren met speciale servers op internet, die uw tijd en datum in realtime bijwerken met de exacte parameters.

Stap 3

Start de laptop op vanaf de optische schijf met de distributiekit voor het besturingssysteem. Welk systeem u kiest, is een kwestie van de gebruiker, dat wil zeggen u, maar voor een moderne laptop is het optimaal om een ​​moderne omgeving te kiezen, aangezien voor de nieuwste modellen geen hardwarestuurprogramma's meer worden vrijgegeven, bijvoorbeeld voor Windows XP.

Stap 4

Installeer het besturingssysteem vanaf de schijf. Volg de installatievolgorde, beantwoord de vragen van de computer, stel de nodige parameters in. Controleer na de eerste keer opstarten van het systeem de status van de stuurprogramma's in Apparaatbeheer. Activeer het systeem als het moet worden geactiveerd. Als je al een besturingssysteem hebt geïnstalleerd, installeer dan de benodigde software waarmee je volledig met een personal computer kunt werken.

Stap 5

Gebruik geen software zonder licentie. Behalve dat u zelf de wet overtreedt, brengt u ook uw computer in gevaar. Het Windows-besturingssysteem heeft al genoeg kwetsbaarheden en het hacken van systeembestanden maakt de omgeving onstabiel en leidt tot fouten.

Populair per onderwerp