BIOS Openen Op Een Sony-laptop

Inhoudsopgave:

BIOS Openen Op Een Sony-laptop
BIOS Openen Op Een Sony-laptop

Video: BIOS Openen Op Een Sony-laptop

Video: Как зайти в BIOS на ноутбуке SONY VAIO 2022, December
Anonim

Gewoonlijk gaan gebruikers naar het BIOS wanneer ze een besturingssysteem installeren om de volgorde van opstartapparaten te wijzigen. Verschillende laptopmodellen hebben verschillende moederbordmodellen, waardoor de procedure er niet altijd hetzelfde uitziet.

BIOS openen op een Sony-laptop
BIOS openen op een Sony-laptop

instructies:

Stap 1

Zet je laptop uit. Als u een Sony van de nieuwste modellen hebt, drukt u tijdens het laden op de F2-toets om het BIOS te openen. Voer indien nodig uw wachtwoord in. In sommige modellen is het indrukken van de F2-toets relevant, maar dit geldt meer voor oudere versies. F3 is te vinden in zeer zeldzame modellen. Het is niet overbodig om kennis te maken met de specificatie van het moederbord.

Stap 2

Bekijk hiervoor de etikettering in Apparaatbeheer. Om dit te doen, gebruikt u het menu-item "Start" en klikt u met de rechtermuisknop op het item "Deze computer". U ziet een nieuw klein venster op het scherm met de parameters van de laptop en het besturingssysteem. Selecteer op het tabblad Hardware de optie Apparaatbeheer.

Stap 3

Zoek uw moederbord in de lijst die wordt geopend, onthoud het model, zoek het op internet, hoe het tenslotte correct is om op dit specifieke model in het BIOS te komen. Als je de optie niet hebt. probeer de combinatie te vinden die u nodig heeft voor uw computer door de handleidingen die bij de kit worden geleverd te proberen en te lezen.

Stap 4

Als u een oudere Dell-laptop hebt, gebruikt u de sneltoets F2 + Esc of een andere toets die op het beeldscherm verschijnt wanneer de computer opstart. Als je een Dell Studio-laptop hebt, probeer dan de toetscombinatie Esc + F1.

Stap 5

Om in het BIOS van een Toshiba-laptop te komen, gebruikt u dezelfde methode als in de vorige paragraaf (Esc + F1), maar merk op dat sommige van zijn modellen de BIOS-start ondersteunen wanneer u op de F8-toets drukt.

Stap 6

Als u een Packard-Bell, Gateway-laptop hebt - zorg ervoor dat u ziet wat er op het opstartscherm staat, probeer de eerder gebruikte combinatie Esc + F1, Esc + F2 te gebruiken.

Stap 7

Gebruik voor sommige Acer de combinatie van drie toetsen - Alt + ctrl + Esc. Voor zeldzame Dell- en HP-modellen is het gebruikelijk om op F3 te drukken om toegang te krijgen tot het BIOS.

Populair per onderwerp