Bios Openen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Bios Openen Op Een Computer
Bios Openen Op Een Computer

Video: Bios Openen Op Een Computer

Video: PC BIOS Settings 2022, December
Anonim

De meeste moderne computergebruikers hebben geen idee wat een BIOS is, waarom het nodig is, begrijpen het principe van de werking niet, weten niet hoe het te openen. Maar elke zichzelf respecterende gebruiker is gewoon verplicht om te weten wat het is.

BIOS-UEFI
BIOS-UEFI

Wat is BIOS

Laten we dus eerst eens kijken wat BIOS is en waarvoor het dient.

BIOS (BIOS) is een programma dat op een speciale chip is geschreven, deze chip bevindt zich direct op het moederbord. Er zijn enorm veel BIOS-varianten, maar het principe is voor iedereen hetzelfde.

Beeld
Beeld

Elke computer heeft een BIOS, zonder dat kan de computer gewoon niet werken, tk. in het BIOS worden de basisparameters ingesteld, het vertelt de computer: waar moet worden opgestart, welke systemen moeten worden gebruikt in een bepaalde laadfase, met welke snelheid de koelers in een bepaalde werkfase moeten worden gedraaid. We zullen niet alle taken van BIOS in overweging nemen, omdat deze lijst nog heel lang kan worden voortgezet. Ook in het BIOS worden de basisinstellingen van de in de computer geïnstalleerde componenten ingesteld. Laten we vervolgens eens kijken waarom u soms naar het BIOS moet gaan.

Waarom naar BIOS gaan?

Er zijn een groot aantal redenen waarom u BIOS moet invoeren. U hebt bijvoorbeeld een nieuwe computer gekocht waarop geen besturingssysteem is geïnstalleerd. Vervolgens wordt de gebruiker geconfronteerd met de taak om het besturingssysteem te installeren. Zoals u weet, zijn flashdrives en dvd's de belangrijkste media waarop het besturingssysteem wordt geïnstalleerd. Om het installatieproces van het besturingssysteem te starten, hoeft u alleen maar op te starten vanaf de geselecteerde schijf. Om dit te doen, moet u naar BIOS gaan en het vereiste apparaat selecteren in de downloadinstellingen.

Hoe het BIOS te openen

U staat dus voor de taak om het BIOS binnen te gaan om acties uit te voeren. Om dit te doen, moet u de computer inschakelen of, als deze is ingeschakeld, opnieuw opstarten. Wanneer het startvenster verschijnt, staat er in de regel linksonder het opschrift "Press DEL to Enter Setup". Als u in dit stadium van het opstarten van de computer op de DEL-toets drukt, komt u in het BIOS.

Het principe van het invoeren van het BIOS op alle computers is hetzelfde, maar de sleutel die wordt gebruikt om in te voeren kan verschillen. Hieronder ziet u een tabel die laat zien hoe u het BIOS kunt invoeren op moederborden en laptops van verschillende fabrikanten.

Beeld
Beeld

Populair per onderwerp