Een Netwerkverbinding Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkverbinding Herstellen
Een Netwerkverbinding Herstellen

Video: Een Netwerkverbinding Herstellen

Video: Netwerkverbinding herstellen 2022, December
Anonim

Er is een netwerkverbinding nodig om met andere computers te communiceren. Als u geen verbinding kunt maken met computers op het lokale netwerk, moet u de instellingen voor de netwerkverbinding controleren. Storingen van netwerkkaarten zijn niet ongewoon. Voordat u echter een onderdeel wijzigt, moet u ervoor zorgen dat het onbruikbaar is.

Een netwerkverbinding herstellen
Een netwerkverbinding herstellen

Het is nodig

verbindingsgegevens

instructies:

Stap 1

Controleer of de kabel is aangesloten op de connector op de computerbehuizing. Een twisted pair-kabel wordt gebruikt om computers op een netwerk aan te sluiten. Het wordt aan beide uiteinden gekrompen met behulp van speciale connectoren. Controleer de integriteit van de connectoren op de kabel zelf en de netwerkuitgang in de computer. Meestal kunt u bij een computerwinkel een kabel kopen die ideaal is om een ​​lokaal netwerk op een pc aan te sluiten.

Stap 2

Controleer uw netwerkverbindingsinstellingen. Elk lokaal netwerk heeft zijn eigen specifieke netwerkinstellingen. U moet het juiste adresbereik hebben toegewezen, uw eigen IP-adres hebben toegewezen, de standaardgateway hebben opgegeven, enzovoort. Controleer de informatie van uw netwerkbeheerder. U kunt een deel van de gegevens zelf aanpassen.

Stap 3

Installeer de stuurprogramma's voor de netwerkkaart opnieuw. Afhankelijk van of het een geïntegreerde netwerkkaart of een aparte kaart in de computer is, downloadt u de stuurprogramma's, let daarbij op het apparaatmodel en de naam van het besturingssysteem. Verwijder de bestaande netwerkverbinding en maak de verbinding opnieuw. U ontdoet zich dus van onjuiste instellingen die in het systeem zijn toegewezen aan de vorige netwerkverbinding. Controleer uw Windows Firewall-instellingen en uw antivirusnetwerkbeveiligingsbeleid.

Stap 4

Als alle bovenstaande methoden niet hebben geholpen om de netwerkverbinding te herstellen, installeer dan het besturingssysteem opnieuw. Sommige services kunnen niet handmatig worden hersteld en alleen een volledige herinstallatie van het systeem kan helpen. Mocht dit niet helpen, verander dan gerust de netwerkkaart. Neem contact op met een gespecialiseerd centrum, waar u componenten op een pc of enkele reserveonderdelen op een laptop volledig kunt vervangen.

Populair per onderwerp