Een Lokale Netwerkverbinding Instellen

Inhoudsopgave:

Een Lokale Netwerkverbinding Instellen
Een Lokale Netwerkverbinding Instellen

Video: Een Lokale Netwerkverbinding Instellen

Video: Een Lokale Netwerkverbinding Instellen
Video: Particulier netwerk instellen 2024, Mei
Anonim

Door een van de computers die deel uitmaken van het lokale netwerk te verbinden met internet, kunt u het hele netwerk toegang geven tot het World Wide Web. Om dit te doen, moet u het juiste netwerkdiagram bouwen en de juiste waarden voor de netwerkadapters instellen.

Een lokale netwerkverbinding instellen
Een lokale netwerkverbinding instellen

Het is nodig

netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst de computer die de internetverbinding deelt met de rest van de apparaten. Onthoud dat het wordt aanbevolen om een voldoende krachtige processor te gebruiken om vertraging van de gegevensoverdracht te voorkomen. De geselecteerde pc moet ten minste twee slots hebben voor het aansluiten van LAN-kabels.

Stap 2

Bouw nu een lokaal netwerk op waarin alle andere computers via netwerkhubs of switches met de geselecteerde server worden verbonden. Onthoud dat als de computer via een andere pc met de server is verbonden, het onwaarschijnlijk is dat hij toegang tot internet kan krijgen.

Stap 3

Stel een internetverbinding in op de servercomputer. Gebruik de standaard verbindingsparameters. Open de eigenschappen van de nieuwe verbinding. Ga naar het menu "Toegang". Vink het vakje aan naast de parameter die verantwoordelijk is voor het overdragen van internettoegang aan lokale netwerkgebruikers. Sla de verbindingsparameters op en vernieuw deze verbinding.

Stap 4

Open de eigenschappen van de netwerkadapter die op de hub is aangesloten. Stel in de instellingen van het Internet Protocol TCP/IP het permanente (statische) IP-adres gelijk aan 123.132.156.1. Sla de parameters voor deze adapter op.

Stap 5

Configureer nu de rest van de computers zodat ze toegang hebben tot internet via de servercomputer. Open de lijst met actieve lokale netwerken. Ga naar de eigenschappen van de netwerkadapter die op de switch is aangesloten. Open de TCP/IP-instellingen. Voer op basis van de waarde van het IP-adres van de servercomputer de volgende parameters in:

123.132.156. X - IP-adres

255.255.0.0. - Subnetmasker

123.132.156.1 - Standaard gateway

123.132.156.1 - Voorkeur DNS-server.

In dit geval moet X groter zijn dan 1, maar kleiner dan 250. Uiteraard mag de waarde van de X-parameter niet worden herhaald. Anders verschijnt er een fout op het netwerk die wordt veroorzaakt door een IP-adresconflict.

Aanbevolen: