Wat Te Doen Als Uw Lokale Netwerkverbinding Beperkt Is?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Uw Lokale Netwerkverbinding Beperkt Is?
Wat Te Doen Als Uw Lokale Netwerkverbinding Beperkt Is?

Video: Wat Te Doen Als Uw Lokale Netwerkverbinding Beperkt Is?

Video: Wat kan ik doen aan haperingen in mijn netwerkverbinding? 2022, December
Anonim

Heel vaak kunnen gebruikers van pc's een bericht tegenkomen als "Lokale netwerkverbinding is beperkt of niet beschikbaar", in verband waarmee de gebruiker geen toegang heeft tot internet.

Wat te doen als uw lokale netwerkverbinding beperkt is?
Wat te doen als uw lokale netwerkverbinding beperkt is?

Misschien is het voor ervaren gebruikers van pc's geen geheim dat een lokale netwerkverbinding nodig is om de mogelijkheden van internet te gebruiken. Vaak zijn er situaties waarin het beperkt of zelfs uitgeschakeld is.

De redenen

Er zijn verschillende redenen voor dit bericht. De eerste reden is als de computer van de gebruiker via LAN met internet is verbonden en de draad is losgekoppeld. Natuurlijk is er maar één oplossing voor dit probleem: sluit hem aan op een computer en maak verbinding met internet. De tweede reden zijn de eigen problemen van de operator. Een dergelijk probleem kan alleen worden opgelost als het wordt gedetecteerd door de provider zelf (het bedrijf dat internetdiensten levert), en het type internetverbinding maakt hier niet uit. Er is nog een reden, die iets minder vaak voorkomt en wordt veroorzaakt door onjuiste bediening van netwerkapparatuur door de abonnee zelf (inclusief uitval van apparatuur).

Een dringend probleem oplossen

Mocht er in ieder geval een melding verschijnen dat de verbinding met het lokale netwerk beperkt is, dan is de eerste stap om naar "Netwerkverbindingen" te gaan. Ga bijvoorbeeld naar het menu "Start", "Configuratiescherm", vervolgens het item "Netwerk en internet" en zoek "Local Area Connection" in de lijst met alle verbindingen. Hier moet u met de rechtermuisknop klikken en in het contextmenu dat verschijnt op de knop "Status" klikken. Dan moet je naar het tabblad "Ondersteuning" gaan, waar je op de knop "Repareren" klikt. Als er geen fouten zijn gevonden, moet u de antivirussoftware en firewall uitschakelen en vervolgens de vorige manipulaties herhalen.

Vervolgens moet u de instellingen van het internetprotocol TCP/IP controleren. Om dit te doen, moet u, net als in het vorige geval, opnieuw naar de "Eigenschappen" van de lokale netwerkverbinding en naar het tabblad "Internet Protocol TCP / IP" gaan. Voor een stabiele werking moet u ervoor zorgen dat de volgende parameters zijn ingesteld: selecteer in de velden "DNS" en "IP-adres verkrijgen" het item "Automatisch". Daarna moet u de eerste stap opnieuw herhalen.

De laatste stap omvat het uitvoeren van enkele opdrachten op de opdrachtregel. Om het te openen, moet u naar het menu "Start" gaan en op de knop "Uitvoeren" klikken. In het venster dat verschijnt, wordt de opdrachtopdracht ingevoerd, die de software opent die nodig is voor de laatste manipulaties. In moderne besturingssystemen moet u de opdrachten invoeren: ipconfig / release en druk op de enter-toets, vervolgens ipconfig / renew en druk nogmaals op deze toets.

In de meeste gevallen helpen deze operaties een urgent probleem op te lossen. Anders moet u contact opnemen met de technische ondersteuning van de provider zelf.

Populair per onderwerp