Wat Te Doen Als De Computer Vastloopt?

Wat Te Doen Als De Computer Vastloopt?
Wat Te Doen Als De Computer Vastloopt?

Video: Wat Te Doen Als De Computer Vastloopt?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Computer loopt vast na aanzetten – No POST 2023, Februari
Anonim

Bijna elke gebruiker van het Windows-besturingssysteem is het probleem van het bevriezen van de computer tegengekomen. In deze situatie wordt de hoofdtaak niet zozeer het herstel van de normale werking van de computer, maar het behoud van de resultaten van eerder werk.

Wat te doen als de computer vastloopt?
Wat te doen als de computer vastloopt?

Computerbevriezing kan op verschillende manieren optreden. De meest kritieke situatie is wanneer er plotseling een blauw scherm voor de gebruiker verschijnt in plaats van het gebruikelijke desktop- of programmavenster. Deze situatie komt vrij zelden voor, de oorzaken kunnen een onjuiste werking van programma's en stuurprogramma's of een hardwarestoring zijn. Hier kunt u niets aan doen, u ziet pas een normaal bureaublad na het opnieuw opstarten van uw computer. Als het blauwe scherm vaak genoeg verschijnt, installeert u het besturingssysteem opnieuw. Als het probleem zich blijft voordoen, gebruikt u de diagnostische hulpprogramma's om de computer volledig te diagnosticeren.

Veel vaker wordt de gebruiker geconfronteerd met een situatie waarin de computer niet meer reageert op de acties van de gebruiker. Open in een dergelijke situatie Taakbeheer (Ctrl + alt = "Image" + Del) en probeer te bepalen welk proces het vastlopen heeft veroorzaakt. Meestal is dit een van de actieve programma's op het tabblad Toepassingen. Probeer het te sluiten, daarna werkt de computer weer.

Als de computer vastloopt, maar u niet bang bent om belangrijke gegevens te verliezen, drukt u op alt = "Image" + F4. Het momenteel geopende venster, of het nu een actief programmavenster is of een geopende schijf, map, enz., wordt gesloten. Als je veel met de Word-teksteditor werkt, stel dan de instellingen in om elke minuut op te slaan. Hiermee kunt u de resultaten van uw werk in bijna elke situatie opslaan.

In het geval dat u Taakbeheer kunt openen, maar niets anders kunt doen, probeert u het bureaublad opnieuw op te starten. Selecteer in Taakbeheer onder het tabblad Processen het proces explorer.exe en stop het. Selecteer vervolgens "Bestand - Nieuwe taak", typ explorer.exe en druk op Enter.

Als de computer bij het opstarten vastloopt, probeer dan op te starten in de veilige modus (F8 bij het opstarten, selecteer veilig opstarten). Als de computer normaal opstart, betekent dit dat een service of programma van een derde partij de bevriezing veroorzaakt. Om het probleem op te lossen, opent u: "Start - Uitvoeren" ("Zoeken" in Windows 7), voer de opdracht msconfig in en druk op Enter.

Selecteer het tabblad "Services" in het venster dat wordt geopend. Vink het selectievakje 'Microsoft-services niet weergeven' aan. Schakel alle resterende services uit door de selectievakjes ernaast uit te schakelen en start de computer opnieuw op in de normale modus. Als er geen bevriezing is, ligt het probleem in een van de uitgeschakelde services. Door ze een voor een uit te voeren, kunt u degene identificeren die de vastloper veroorzaakt.

Soms zijn er situaties waarin de computer niet vastloopt, maar vastloopt, heel langzaam begint te werken. De processor wordt op 100% geladen. Open in dit geval Taakbeheer en zoek uit welk proces het systeem laadt en stop het vervolgens. Soms loopt een nogal zwakke computer vast door het werk van een antivirusprogramma. Installeer een ander, lichter antivirusprogramma of upgrade uw computer. Voeg er bijvoorbeeld RAM aan toe.

Populair per onderwerp