Hoe U Uw Harde Schijf Formatteert En Windows Installeert

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Harde Schijf Formatteert En Windows Installeert
Hoe U Uw Harde Schijf Formatteert En Windows Installeert

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Formatteert En Windows Installeert

Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2022, December
Anonim

Voordat u een nieuw besturingssysteem op uw computer installeert, moet u een specifieke schijfpartitie opschonen. Dit sluit de mogelijkheid van overlappende systeembestanden uit en voorkomt fouten tijdens de installatie van het besturingssysteem.

Hoe u uw harde schijf formatteert en Windows installeert
Hoe u uw harde schijf formatteert en Windows installeert

Het is nodig

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

De installatieprogramma's voor het Windows-besturingssysteem bevatten functies voor het formatteren van de harde schijf. Plaats de schijf met de systeeminstallatiebestanden in het station en zet de computer aan. Houd de F8-toets ingedrukt. Na het weergeven van een menu met een lijst van apparatuur waarvan het opstarten kan worden voortgezet, markeert u het dvd-station. Druk op de Enter-toets.

Stap 2

Druk na een tijdje op een willekeurige toets om het proces te starten om de computer voor te bereiden op het installeren van het besturingssysteem. Wanneer u werkt met de installatieschijf van Windows XP, volgt u het stapsgewijze menu totdat een venster verschijnt met een selectie van de partitie voor het installeren van het besturingssysteem.

Stap 3

Selecteer het gewenste lokale station en druk op Enter. Selecteer in het menu dat wordt geopend de optie "Formatteren naar NTFS" en druk op de F-toets om de start van dit proces te bevestigen. De installatie van het besturingssysteem Windows XP start automatisch na het opschonen van de partitie.

Stap 4

Wacht voor Windows 7- en Vista-schijven tot er een menu verschijnt met een lijst met bestaande partities. Klik op de knop "Schijfinstellingen", selecteer de partitie waarop u het nieuwe systeem wilt installeren en klik op de knop "Formatteren". Klik op de knop "Ja" in het waarschuwingsvenster dat wordt geopend.

Stap 5

Selecteer nu opnieuw de gewenste sectie en klik op de knop "Installeren" om dit proces te starten. In dit geval kunt u een ander lokaal station selecteren. Onthoud dat je 15 GB vrije ruimte op de geselecteerde partitie nodig hebt om Windows Seven succesvol te installeren. Als u van plan bent grote programma's te installeren, kunt u het beste een lokale schijf kiezen die groter is dan 40 GB.

Stap 6

Als u bepaalde bestanden moet opslaan voordat u de harde schijf formatteert, sluit dit apparaat dan aan op een andere computer. Kopieer belangrijke gegevens naar een partitie waar u het nieuwe besturingssysteem niet gaat installeren.

Populair per onderwerp