Voordat U Windows Opnieuw Installeert

Inhoudsopgave:

Voordat U Windows Opnieuw Installeert
Voordat U Windows Opnieuw Installeert

Video: Voordat U Windows Opnieuw Installeert

Video: Voordat U Windows Opnieuw Installeert
Video: A Fresh Start - Reinstalling Windows 10 Pro 2024, Mei
Anonim

Iedereen die Windows opnieuw wil installeren, moet zich eerst voorbereiden op dit relatief eenvoudige proces. Immers, indien correct uitgevoerd, omvat het herinstallatieproces het formatteren van de harde schijf. Met andere woorden, het is de verwijdering van alles wat erop staat.

Voordat u Windows opnieuw installeert
Voordat u Windows opnieuw installeert

Belangrijke bestanden

Deze omvatten documenten, video's, foto's en soortgelijke bestanden die verband houden met het persoonlijke leven. Het wordt ook aanbevolen om alles op uw bureaublad te bewaren. Al deze bestanden moeten naar een externe schijf of naar een andere lokale schijf worden verplaatst. Over het algemeen is de eerste stap het "graven" van de lokale schijf met de systeem- en gebruikersbestanden, om geen onnodige items te verwijderen.

Browserbladwijzers

Ongeacht welke browser iemand gebruikt, hij maakt altijd belangrijke bladwijzers voor hem van sites die belangrijk voor hem zijn. Maak er een back-up van voordat u het besturingssysteem opnieuw installeert.

U kunt ook browsersynchronisatie inschakelen. Om dit te doen, hoeft u zich alleen maar te registreren en dan worden alle tabbladen opgeslagen in de internetcloud. Als u dit doet, hoeft u, om de tabbladen te herstellen, gewoon opnieuw in te loggen op uw account en verder te werken met de browser. Bovendien kunt u met de registratie tabbladen op elk apparaat (smartphone, tablet) gebruiken.

Opgeslagen en andere bestanden

Gamers moeten de opgeslagen games ook kopiëren. In de meeste gevallen bevinden ze zich in de map Documenten. Nadat u het systeem opnieuw hebt geïnstalleerd, hoeft u alleen de mappen op dezelfde plaats neer te zetten.

Daarnaast kunnen er nog andere noodzakelijke bestanden in de documentmap staan. Dit kunnen programmagegevens, inhoud of accounts zijn. De documenten bevatten bijvoorbeeld bestanden uit het programma Sony Vegas of de Keyboard Trainer. Als u de gegevens niet opslaat, moet u opnieuw projecten of lessen starten.

Internetinstellingen

Er moet meteen worden opgemerkt dat internetinstellingen niet hoeven te worden opgeslagen door gebruikers met wifi. Ze hoeven alleen maar opnieuw verbinding te maken met het draadloze netwerk om toegang te krijgen tot internet. In andere gevallen is het noodzakelijk om de instructies voor het opzetten van het netwerk te bestuderen en ook het login-wachtwoordpaar te onthouden. Dit is belangrijk om opnieuw verbinding te maken met het netwerk nadat u het systeem opnieuw hebt geïnstalleerd.

Programma's

In de meeste gevallen zijn er enkele tientallen programma's op elke computer, of zelfs meer. Om programma's niet opnieuw te installeren wanneer dat nodig is, moet u hun lijst onthouden en onmiddellijk installeren. Anders zijn ze misschien niet bij de hand of worden ze gewoon vergeten. Om de lijst met programma's te zien, gaat u naar het Configuratiescherm en vervolgens naar Programma's en onderdelen (soms is het "Programma's verwijderen").

Aanbevolen: