Hoe Het BIOS Op Een Laptop Op Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS Op Een Laptop Op Te Starten
Hoe Het BIOS Op Een Laptop Op Te Starten

Video: Hoe Het BIOS Op Een Laptop Op Te Starten

Video: How To Open BIOS Settings In Windows 7 2022, December
Anonim

Mogelijk moet u het BIOS openen, of beter gezegd het BIOS Setup-hulpprogramma, om de parameters van de hardwarebewerking te configureren. In het verleden, toen het nodig was om het BIOS op een desktopcomputer te laden, werd alles eenvoudig opgelost: de Delete-knop die werd ingedrukt op het moment dat de computer begon op te starten, opende de felbegeerde toegang. Maar tegenwoordig brengen laptopfabrikanten modellen uit, waarvan er vele hun eigen kenmerken hebben. Het invoeren van het BIOS op sommige ervan wordt een niet-triviale taak.

Hoe het BIOS op een laptop op te starten
Hoe het BIOS op een laptop op te starten

instructies:

Stap 1

Wanneer de laptop opstart, verschijnt meestal het logo van de fabrikant. Het kan door alles worden gevolgd, maar op dit moment moet u, zodra de afbeelding op het scherm verschijnt, op de toetsen drukken om het setupprogramma af te sluiten. De tijd waarin ze kunnen handelen is slechts enkele seconden. Daarom is het eerste dat u moet doen, uzelf voorbereiden om dit moment niet te missen. U kunt de gewenste toets gewoon ingedrukt houden of constant indrukken en loslaten.

Stap 2

In de regel is het grootste probleem bij het invoeren van BIOS op een laptop het herkennen van de juiste toetscombinaties. Soms verschijnt tijdens het opstarten een promptbericht op het scherm: Druk op om naar setup te gaan. Maar niet altijd. Wanneer u een prompt als deze ziet, gebruikt u deze. Als je het BIOS niet meteen kunt openen, probeer het dan opnieuw na het opnieuw opstarten. Misschien verscheen de inscriptie te laat en is de tijd dat het mogelijk was om het advies te gebruiken al verstreken.

Stap 3

Als er bij het opstarten geen prompt was om de juiste sleutel te vinden, raadpleegt u de referentiehandleiding die bij de aankoop bij de laptop werd geleverd. Als er geen begeleiding is, kunt u proberen een manier te vinden om in te loggen door alles aan te vinken. Voor laptops wordt het BIOS meestal afgesloten met de Del- of F2-toetsen. Ook Esc, Ins, F1, F3, F10 knoppen kunnen worden geprogrammeerd. In de overgrote meerderheid van de gevallen helpt een van deze toetsen om het BIOS af te sluiten. Voor sommige laptops kunnen sneltoetsen helpen. Je kunt de volgende opties proberen: alt = "Afbeelding" + Enter; alt = "Afbeelding" + Ctrl; Ctrl + Esc.

Stap 4

Als de laptop de snelle opstartmodus gebruikt, is het misschien niet mogelijk om in het BIOS te komen. Om het uit te schakelen, houdt u F12 ingedrukt, hierdoor kunt u snel opstarten annuleren en het BIOS-setupprogramma openen. Dit gebeurt vaak op Toshiba-notebooks.

Populair per onderwerp