Hoe Maak Je Flash-games

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Flash-games
Hoe Maak Je Flash-games

Video: Hoe Maak Je Flash-games

Video: Hoe Maak Je Flash-games
Video: RIP Adobe Flash - Here's How You Can Still Play Flash Games 2024, Mei
Anonim

Flash-technologie is een goede kans om het spel van je dromen te maken zonder speciale kennis en vaardigheden. Een groot aantal lessen, stapsgewijze instructies, kant-en-klare engines maken het ontwikkelen van flashgames eenvoudig en snel. Tegelijkertijd kun je zelfs met een primitief spel wat geld verdienen.

Hoe maak je flash-games
Hoe maak je flash-games

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste hulpmiddel voor het maken van flashgames is een programma van Adobe - Adobe Flash Professional. In dit programma kunt u vectorafbeeldingen, animaties maken en code schrijven. Je moet dit programma zeker hebben om een flashgame te maken. De interface is intuïtief, dus het is gemakkelijk om eenvoudige afbeeldingen en eenvoudige animaties te maken.

Stap 2

Voor het maken van Flash-games wordt de programmeertaal ActionScript 3 gebruikt, een relatief eenvoudige maar krachtige taal waarmee de meest complexe games kunnen worden gemaakt. Het meest uitgebreide leerboek over deze taal is Colin Mook. Actionscript 3.0 voor Flash. Adobe biedt gratis een uitstekende actioncript 3 referentie op hun website.

Stap 3

Een newbie in game-ontwikkeling slaagt er zelden in om een origineel, goed werkend product te maken. Daarom is het het beste om flash-games te ontwikkelen met een kloon van een populair eenvoudig spel, bijvoorbeeld: tetris, arkanoid, snake, het zal niet moeilijk zijn om zo'n spel te herhalen, omdat er veel lessen zijn over het maken van hen. Tegelijkertijd kun je door interessante details toe te voegen de versleten gameplay fris en interessant maken.

Stap 4

Je hoeft geen goede artiest te zijn om Flash-games te maken; veel beroemde games hebben primitieve, minimalistische graphics. Het belangrijkste in de game is de interessante gameplay, en de graphics, het geluid en de plot zijn gewoon leuke toevoegingen.

Stap 5

Er is een Russische gemeenschap van flash-ontwikkelaars, ervaren game-ontwikkelaars delen hun ervaring, praten over de nuances van ontwikkeling. Als je serieus bezig bent met het maken van games, moet je je zeker registreren op een speciaal forum en de blog over het ontwikkelen van flashgames bezoeken.

Stap 6

Mensen spelen flashgames voornamelijk op gespecialiseerde sites. De eigenaren van deze sites zijn constant op zoek naar nieuwe interessante spellen. Als je een game maakt, kun je proberen deze te verkopen op een flashgameveiling.

Aanbevolen: