Opstarten Openen

Inhoudsopgave:

Opstarten Openen
Opstarten Openen

Video: Opstarten Openen

Video: Opstarten Openen
Video: 001 Word opstarten, openen, opslaan en algemene uitleg 2024, Mei
Anonim

De opstartlijst van het Windows-besturingssysteem bevat een lijst met programma's die het systeem onmiddellijk na het opstarten moet starten. Deze lijst wordt aangevuld door de geïnstalleerde software of door de systeemgebruiker zelf. Het bekijken of bewerken van de opstartlijst in Windows is helemaal niet moeilijk.

Opstarten openen
Opstarten openen

Het is nodig

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als u de nieuwste versies van Windows 7 of Vista gebruikt, drukt u op de Win-toets en typt u con op uw toetsenbord. Druk vervolgens op Enter en een OS-componentvenster met de titel "Systeemconfiguratie" verschijnt op het scherm. In eerdere versies kunt u het Windows-zoeksysteem niet op deze manier gebruiken, dus open eerst het dialoogvenster voor het starten van het programma - druk op de toetscombinatie Ctrl + R of selecteer het item "Uitvoeren" in het hoofdmenu van het besturingssysteem. Typ vervolgens msconfig, druk op Enter en u krijgt hetzelfde resultaat - de toepassing Systeemconfiguratie wordt geopend.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Opstarten" en de taak om de opstartlijst te openen zal worden opgelost. Naast de naam van het programma dat wordt gestart, bevat het het locatieadres of een koppeling naar de systeemregisterregel die dit adres bevat. Elke regel van de lijst heeft een selectievakje, door het selectievakje uit te schakelen waarin u het automatisch laden van een bepaalde toepassing kunt uitschakelen. In-/uitschakelen is de enige actie die hier gedaan kan worden met opstartprogramma's. Als u deze lijst moet aanvullen, gebruik dan de volgorde van acties die in de volgende stap wordt beschreven.

Stap 3

Open het hoofdmenu van het besturingssysteem - klik op de knop "Start" of druk op de Win-toets. Ga naar het gedeelte "Alle programma's", blader door de lijst en klik met de rechtermuisknop op het item "Opstarten". Als het programma dat aan de lijst moet worden toegevoegd alleen nodig is voor de huidige gebruiker, selecteert u het item "Openen" in het contextmenu en als het voor alle OS-gebruikers moet worden gestart, gebruikt u het item "Menu voor iedereen openen".

Stap 4

Voeg de snelkoppeling van de gewenste toepassing toe aan de map die door Verkenner is geopend. Dit kan worden gedaan door het bestand met de rechtermuisknop te slepen en neer te zetten, of u kunt de wizard gebruiken die wordt aangeroepen door de opdracht "Snelkoppeling" in het gedeelte "Nieuw" van het contextmenu - het verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van een map.

Aanbevolen: