Hoe De Beperking Op Het Starten Van Programma's Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Beperking Op Het Starten Van Programma's Te Verwijderen
Hoe De Beperking Op Het Starten Van Programma's Te Verwijderen

Video: Hoe De Beperking Op Het Starten Van Programma's Te Verwijderen

Video: Hoe De Beperking Op Het Starten Van Programma's Te Verwijderen
Video: Software Restriction with Group Policy 2024, Mei
Anonim

Beperkingen bij het starten van programma's kunnen het gevolg zijn van sommige kwaadaardige programma's die wijzigingen aanbrengen in de systeemregistervermeldingen. Daarom vereist het corrigeren van deze situatie ook het bewerken van de waarden van de sleutels van sommige parameters.

Hoe de beperking op het starten van programma's te verwijderen
Hoe de beperking op het starten van programma's te verwijderen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofd OS Windows-systeemmenu op door op de knop "Start" te klikken om de procedure voor het maken van beperkingen op het starten van programma's te implementeren en naar het dialoogvenster "Uitvoeren" te gaan. Voer de waarde regedit in de regel "Openen" in en autoriseer de lancering van de "Register-editor" door op de knop OK te klikken.

Stap 2

Vouw de tak HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer uit en maak een nieuwe Dword-tekenreeksparameter. Noem de gegenereerde sleutel RestrictRun en de waarde 1.

Stap 3

Start het computersysteem opnieuw op om de aangebrachte wijzigingen toe te passen en herhaal de hele procedure die hierboven is beschreven om een nieuwe sleutel met dezelfde naam te maken? het creëren van daarin een map met applicaties die niet mogen worden gestart. Selecteer het type parameters dat moet worden gemaakt, String, en wijs er nummers aan toe, te beginnen met één. Geef het volledige pad op naar de uitvoerbare bestanden die programma's niet mogen starten: - 1 Reg_sz cmd.exe; - 2 Reg_sz Iexplore.exe, enz.

Stap 4

Start het computersysteem opnieuw op om de geselecteerde acties toe te passen en keer terug naar het hulpprogramma Register-editor om de gemaakte applicatiestartblokkering ongedaan te maken. Wijzig de waarde van de gegenereerde RestrictRun-sleutel van 1 in 0, of verwijder eenvoudigweg deze parameter. Vergeet niet om uw computer opnieuw op te starten.

Stap 5

Een van de meest voorkomende gevolgen van een virusaanval is het verbod om de Register-editor zelf te starten. Herstel het hulpprogramma om te werken. Om dit te doen, start u de computer opnieuw op en gebruikt u de functietoets F8 om de BIOS-veilige modus te openen. Selecteer de optie "Veilige modus met opdrachtprompt" en voer de waarde regedit in het tekstvak van de opdrachtinterpreter in.

Stap 6

Bevestig uw selectie door op de functietoets Enter te drukken en vouw de tak HKEY_CURRENT_USERMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer uit, verwijder de RestrictRun-toets en start het systeem opnieuw op.

Aanbevolen: