Hoe Een Harde Schijf Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Herstellen
Hoe Een Harde Schijf Te Herstellen

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Herstellen

Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2022, December
Anonim

Winchester is het langstlevende onderdeel van een computer. De gebruiker kan de monitor, het toetsenbord, de muis, de helft van de systeemeenheid veranderen, maar tegelijkertijd de harde schijf laten zitten, omdat er informatie op wordt opgeslagen. Maar op een gegeven moment werkt het ineens niet meer.

Winchester is het langstlevende deel
Winchester is het langstlevende deel

instructies:

Stap 1

Start allereerst uw computer opnieuw op en ga naar de BIOS-configuratiemodus van het moederbord van de computer. Ga naar het hoofdinstellingenmenu (de naam kan verschillen afhankelijk van de BIOS-fabrikant, maar staat altijd op de eerste plaats van de tabel) en kijk of uw harde schijf in de lijst met aangesloten IDE of SATA staat (afhankelijk van de interface) apparaten.

Stap 2

Als het niet in de lijst staat, zet dan de computer uit, open het deksel van de systeemeenheid en controleer de betrouwbaarheid van de interface en stroomkabels van de harde schijf. U kunt ook proberen de draden te verwisselen met een bekend goed testapparaat. Als hierdoor de harde schijf de volgende keer dat hij wordt ingeschakeld niet in de lijst met aangesloten apparaten verschijnt, kan dit duiden op een storing van de harde schijf-controller op het moederbord of op de harde schijf zelf.

Stap 3

Sluit de harde schijf aan op een andere computer en controleer de detectie door het BIOS van het moederbord van de computer. Als het apparaat wordt gevonden, is er een storing in het moederbord van uw computer. Als het apparaat ook niet zichtbaar is, is de controller die op de harde schijf is geïnstalleerd defect en moet u deze repareren of vervangen. Dit kunt u het beste doen bij een servicecentrum.

Stap 4

Als de harde schijf wordt gedetecteerd door het BIOS van het moederbord, maar niet zichtbaar is in de besturingssysteemomgeving, dan duidt dit op schade aan de technische informatie op de schijf, die verantwoordelijk is voor de partitionering. Probeer eerst de harde schijf te herstellen met speciale hulpprogramma's (MHDD, Victoria). Als u deze hulpprogramma's niet kunt gebruiken (de harde schijf wordt er niet door gedetecteerd), gaat u naar de website van de fabrikant van de harde schijf. Daar vindt u mogelijk speciale hulpprogramma's voor het herstellen van servicegegevens ("track 0") van uw apparaat.

Stap 5

Als het na het gebruik van speciale hulpprogramma's niet mogelijk was om de harde schijf te herstellen, betekent dit dat deze fysiek is beschadigd en dat de verdere normale werking ervan onmogelijk is.

Populair per onderwerp