Hoe De Harde Schijf Van Een Laptop Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Harde Schijf Van Een Laptop Te Herstellen
Hoe De Harde Schijf Van Een Laptop Te Herstellen

Video: Hoe De Harde Schijf Van Een Laptop Te Herstellen

Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2022, December
Anonim

Elke harde schijf gaat vroeg of laat kapot. Op zo'n moment is het belangrijk om snel te beginnen met het herstellen van de benodigde bestanden die op dit medium zijn opgeslagen. Bij het werken met de harde schijf van een mobiele computer zijn er verschillende mogelijkheden om het probleem op te lossen.

Hoe een laptop harde schijf te herstellen
Hoe een laptop harde schijf te herstellen

Het is nodig

  • - Mount'n'Drive;
  • - SATA-USB-box.

instructies:

Stap 1

Heel vaak wordt een storing van de harde schijf geassocieerd met een storing in de opstartsector. Dit betekent dat het niet mogelijk is om een ​​besturingssysteem op dit apparaat te installeren en het als primair opslagapparaat te gebruiken. Probeer deze harde schijf aan te sluiten als secundaire schijf.

Stap 2

Het belangrijkste nadeel is dat twee interne schijven niet tegelijkertijd op mobiele computers kunnen worden aangesloten. Schaf een externe box aan waarmee u IDE- of SATA-harde schijven op de USB-poort kunt aansluiten.

Stap 3

Installeer de harde schijf in de doos en sluit deze aan op uw mobiele computer. Uiteraard heb je een andere harde schijf nodig om het besturingssysteem op te installeren.

Stap 4

Interne schijven van notebooks met SATA-interface kunnen worden aangesloten op vaste computers. Verwijder hiervoor de harde schijf uit de laptopbehuizing en verwijder de wagen. Zorg ervoor dat u de montagebeugel van de harde schijf verwijdert.

Stap 5

Sluit de schijf aan op het moederbord van een desktopcomputer met behulp van een lintkabel met SATA-connectoren. Zet uw computer aan. Wacht even terwijl het besturingssysteem de nieuwe schijf detecteert.

Stap 6

Controleer de mogelijkheid van het standaard kopiëren van informatie van de harde schijf. Pak de gewenste bestanden uit en formatteer het apparaat. Als de harde schijf niet beschikbaar is voor werk, installeer dan het programma Mount'n'Drive. Start het op.

Stap 7

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de beschadigde harde schijf. Selecteer "Mount" en geef een willekeurige stationsletter op. Wacht tot het nieuwe lokale volume is gemaakt.

Stap 8

Open de inhoud ervan met Windows Verkenner. Pak belangrijke bestanden uit en koppel uw harde schijf los. Het is vermeldenswaard dat de leessnelheid van een aangekoppelde schijf erg laag kan zijn. Verspil geen tijd met het kopiëren van informatie die gemakkelijk op andere manieren kan worden hersteld.

Populair per onderwerp