Tekst Bewerken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Tekst Bewerken In Photoshop
Tekst Bewerken In Photoshop

Video: Tekst Bewerken In Photoshop

Video: Photoshop serie 8 Tekst bewerken 2022, December
Anonim

Hoewel Photoshop in de eerste plaats bedoeld is voor het verwerken van bitmaps, heeft het veel functies voor het maken en manipuleren van kleine stukjes tekst. U kunt een bijschrift of kop maken, een tekstblok in de afbeelding opnemen, verschillende effecten en vervormingen op de tekst toepassen en de stijl van het bijschrift wijzigen of de inhoud ervan bewerken.

U kunt alle tekstverwerkingseffecten toepassen in Photoshop
U kunt alle tekstverwerkingseffecten toepassen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Als je precies weet hoe je tekst eruit moet zien, dan kun je meteen de nodige instellingen instellen. Maar vaker wordt opmaak toegepast na invoer, wanneer u het resultaat direct kunt zien en, indien nodig, kunt wijzigen door het gewenste tekstfragment te markeren.

Stap 2

Schakel over naar de opmaakmodus om de inhoud van de tekstlaag te bewerken. Activeer hiervoor het gereedschap Tekst - "Tekst" op de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Selecteer de juiste laag en klik op de afbeelding in de tekst.

Stap 3

Stel de basisparameters van de tekst in met behulp van de werkbalk - Opties, die zich bovenaan het venster bevindt. U kunt het type tekst kiezen - horizontaal of verticaal, het lettertype en de grootte, de stijl specificeren en anti-aliasing.

Stap 4

Op hetzelfde paneel vindt u drie knoppen voor het uitlijnen van tekst ten opzichte van het invoegpunt. Vervolgens zijn er knoppen waarmee u de kleur van de tekst kunt selecteren, de vervorming ervan kunt instellen en extra tekstpaletten kunt oproepen: Teken - "Teken" en Paragraaf - "Alinea".

Stap 5

Om de tekstparameters te verfijnen, opent u het palet Teken - "Karakter". Alle functies op de werkbalk bevinden zich hier en bovendien zijn er extra elementen opgenomen. Om toegang te krijgen tot sommige ervan, moet u het extra menu uitvouwen. Het wordt aangeroepen door de knop in de rechterbovenhoek van het palet.

Stap 6

Om tekstuitlijning, inspringingen en spatiëring aan te passen, gaat u naar het palet Alinea - "Alinea". Hier kunt u ook opmaakelementen zoals woordafbreking en uitvulling aanpassen. Maar mocht dit toch nodig zijn, dan is het beter om de tekst in een ander programma aan te maken, bijvoorbeeld in Adobe InDesign of QuarkXPress.

Stap 7

Om het werken met de tekstlaag te beëindigen, drukt u op de sneltoetscombinatie (Ctrl + Enter) of op het vinkje aan de rechterkant van het paneel Opties. U kunt gewoon met een andere tool aan de slag.

Populair per onderwerp