Foto's Bewerken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Foto's Bewerken In Photoshop
Foto's Bewerken In Photoshop

Video: Foto's Bewerken In Photoshop

Video: Foto's Bewerken In Photoshop
Video: Zachte bewerking in Photoshop 2024, April
Anonim

Adobe Photoshop is een van de meest geavanceerde programma's voor het maken en bewerken van afbeeldingen. Het bevat een groot aantal tools die kunnen worden gebruikt om foto's te bewerken. Het kost natuurlijk tijd om deze variëteit onder de knie te krijgen, maar aan de andere kant kun je de beste grafische editors krijgen die beschikbaar zijn voor een gewone gebruiker.

Foto's bewerken in Photoshop
Foto's bewerken in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Start Photoshop en laad uw foto erin. Om het opstartdialoogvenster te openen, gebruikt u de toetsencombinatie Ctrl + O. Dit dialoogvenster verschilt niet van het dialoogvenster dat in andere toepassingen wordt gebruikt, behalve de aanwezigheid van een voorbeeldafbeelding.

Stap 2

Maak een kopie van de laag met de foto - druk op de toetscombinatie Ctrl + J. Hoogstwaarschijnlijk is het fotobestand in jpg-indeling en wordt de achtergrondlaag van dergelijke afbeeldingen door de grafische editor beschermd tegen wijzigingen. Het duplicaat dat u hebt gemaakt, kan zonder beperkingen worden bewerkt en indien nodig op dezelfde manier een of meer kopieën van de achtergrondlaag maken.

Stap 3

Als het doel van het bewerken is om de kwaliteit van de foto te verbeteren, gebruik dan het gedeelte "Correctie" in het gedeelte "Afbeelding" van het grafische editormenu. Het bevat meer dan twee dozijn links die verschillende tools openen voor het wijzigen van afbeeldingseigenschappen. Veel linknamen definiëren vrij duidelijk welke parameters worden bestuurd door de tools die met hun hulp worden geopend - bijvoorbeeld "Helderheid / Contrast", "Hue / Verzadiging", enz. De actie van anderen kan visueel worden bepaald - verander de instellingen terwijl u de afbeelding veranderen.

Stap 4

Gebruik de menu-items in het gedeelte "Filter" om verschillende grafische effecten aan uw foto toe te voegen. De tools zijn erin gegroepeerd in afzonderlijke secties, verenigd door transformatiemethoden.

Stap 5

Om tekenelementen aan de foto toe te voegen, gebruikt u de tools van het paneel, dat "Toolbar" wordt genoemd. Door op de meeste pictogrammen erop te klikken, worden aanvullende instellingen beschikbaar. Als u bijvoorbeeld op het pictogram Penseel klikt, kunt u in het deelvenster Opties de vorm, grootte, transparantie en druk selecteren en met behulp van het pictogram onder aan de werkbalk kunt u de kleurkiezer openen.

Stap 6

Het opslaan van de bewerkte foto kan zowel in Photoshop (psd) formaat als in een van de gebruikelijke grafische formaten. Een psd-bestand is handig omdat het alle lagen en effecten opslaat voor verdere bewerking, en standaard jpg-, gif-, png-, enz.-bestanden zijn meer geschikt voor gebruik in andere toepassingen, omdat ze veel minder gewicht hebben en een grotere compatibiliteit met andere programma's. Gebruik de items "Opslaan", "Opslaan als" en "Opslaan voor web en apparaten" in het gedeelte "Bestand" van het editormenu om het dialoogvenster voor opslaan op te roepen.

Aanbevolen: