Tekst Bewerken In Word

Inhoudsopgave:

Tekst Bewerken In Word
Tekst Bewerken In Word

Video: Tekst Bewerken In Word

Video: Tekst Bewerken In Word
Video: Tekst bewerken in Word 2024, April
Anonim

MS Word is een handige editor waarmee je tekstdocumenten, webpagina's, grafieken en tabellen kunt maken. Een speciaal menu "Bewerken" stelt u in staat om wijzigingen en correcties aan de voltooide bestanden aan te brengen.

Tekst bewerken in Word
Tekst bewerken in Word

instructies:

Stap 1

Om een document te openen, kiest u de opdracht Openen in het menu Bestand, specificeert u het netwerkpad naar het bestand en klikt u op de knop Openen. Om een tekstfragment te selecteren dat moet worden gecorrigeerd, verplaatst u de cursor naar het begin, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleept u naar de gewenste plaats.

Stap 2

Hetzelfde resultaat kan worden bereikt met het toetsenbord. Selecteer het begin van het fragment met de muis, houd de Shift-toets ingedrukt en klik ergens anders in het document. De tekst in deze tussenruimte wordt geselecteerd. Als u de combinatie Shift + Alt gebruikt, verschijnt de selectie als een rechthoekig blok

Stap 3

Als u een enkel woord wilt selecteren, dubbelklikt u erop met de linkertoets. Om een zin te markeren, houdt u Ctrl op het toetsenbord ingedrukt en klikt u op een woord uit deze zin. Om het hele document in het menu "Bewerken" te selecteren, kiest u de opdracht "Alles selecteren".

Stap 4

Om de geselecteerde tekst te vervangen door de nieuwe, selecteert u in het menu "Extra", de opdracht "Opties" en gaat u naar het tabblad "Bewerken". Vink het vakje aan voor 'Vervang geselecteerde tekst terwijl u typt'. Als u dit selectievakje uitschakelt, moet u eerst de oude tekst verwijderen en vervolgens de nieuwe invoeren

Stap 5

Om tekens te verwijderen, gebruikt u de Delete- en Backspace-toetsen (bevindt zich boven de Enter-toets en ziet eruit als een pijl die van rechts naar links wijst). Verwijderen wist de tekst rechts van de cursor, Backspace - naar links. De selectie wordt volledig verwijderd.

Stap 6

Gedeelten van tekst kunnen binnen een document worden verplaatst en naar andere documenten worden overgebracht. Selecteer een fragment, beweeg de cursor erover, houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep het, zonder het los te laten, naar een andere plaats. Als je de juiste toets gebruikt, kan de tekst niet alleen worden verplaatst, maar ook worden gekopieerd en een hyperlink worden gemaakt. Selecteer hiervoor de gewenste commando's in het vervolgkeuzemenu.

Stap 7

Het is handig om de tekst met de muis alleen over korte afstanden te slepen. Het zal niet werken om het op deze manier in een ander document te plaatsen. Hiervoor wordt het klembord gebruikt - een speciaal geheugengebied van de Word-editor. Als u een stuk tekst wilt kopiëren, selecteert u het en drukt u op Ctrl + C op uw toetsenbord. Ga dan naar een nieuw document, plaats de cursor op de gewenste plaats en druk op Ctrl + V. Misschien moet u een fragment uit het ene document verwijderen en naar een ander verplaatsen, bijv. knippen en plakken. Gebruik in dit geval de combinatie van Ctrl + X en Ctrl + V.

Stap 8

Als u wilt voorkomen dat andere gebruikers uw documenten bewerken, selecteert u in het menu "Extra" de opdracht "Beveiliging instellen". U kunt enkele wijzigingen door buitenstaanders laten aanbrengen: - correcties opnemen - notities invoegen - gegevens in formuliervelden invoeren Alleen degenen aan wie u het wachtwoord verstrekt, kunnen het document bewerken. Het wachtwoord wordt ingesteld bij het instellen van de beveiliging.

Stap 9

In Word 2007 is het mogelijk om slechts een deel van de tekst te beveiligen. Selecteer een fragment dat door andere gebruikers kan worden bewerkt. Kies in het menu "Extra", "Document beveiligen". Het venster met beveiligingsinstellingen verschijnt aan de rechterkant. In sectie “2. Beperking bij bewerken”selecteer het type beperking. In sectie “3. Beveiliging inschakelen "klik" Ja, inschakelen ".

Aanbevolen: