Een Foto Bewerken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Foto Bewerken In Photoshop
Een Foto Bewerken In Photoshop

Video: Een Foto Bewerken In Photoshop

Video: Een Foto Bewerken In Photoshop
Video: Zachte bewerking in Photoshop 2024, April
Anonim

Alleen de luie maakt vandaag geen foto's. Met digitale fotografie kun je frame voor frame klikken zonder al te veel na te denken over de kwaliteit van de toekomstige foto. Een huwelijk kan immers gemakkelijk worden verwijderd en tussen honderden frames zullen er op zijn minst een paar goede blijken te zijn. Maar heel vaak gebeurt het dat de foto als geheel aangenaam is, maar de kwaliteit ervan is zwak. Haast je niet om het weg te gooien, je kunt proberen de foto te verbeteren met Photoshop.

Een beetje bewerken in Photoshop kan je foto drastisch verbeteren
Een beetje bewerken in Photoshop kan je foto drastisch verbeteren

instructies:

Stap 1

Laten we een willekeurige foto maken. Deze bijvoorbeeld.

Originele foto
Originele foto

Stap 2

Het verbeteren van de kwaliteit van een foto begint altijd met een gedetailleerde analyse ervan. Zoals we kunnen zien, is deze foto vervaagd, een beetje donker, hij mist scherpte, onbeduidende details die in het kader zijn gevangen, leiden de blik van de kijker af van het dier. Laten we eerst het onnodige deel van het frame afsnijden. Het gereedschap Bijsnijden bevindt zich in de werkbalk tussen het penseel en de pipet. Houd de rechtermuisknop ingedrukt en kader het kader naar wens in.

De volgende stap is om in het menu op Afbeelding - Aanpassingen - Niveaus te klikken. U ziet een venster voor het aanpassen van niveaus. Zoals je kunt zien, is het histogram sterk naar links verschoven, wat de algehele onderbelichting van het beeld verklaart. Verplaats de schuifregelaars onder het histogram totdat ze de randen bereiken. Het zal er ongeveer zo uitzien.

Niveaus in een foto corrigeren
Niveaus in een foto corrigeren

Stap 3

Je merkt meteen hoeveel helderder je opname is geworden. Maar het mist scherpte. Dupliceer de laag door op Laag - Laag dupliceren te klikken. Pas Filter - Overig - High Pass toe op de bovenste laag. Pas de parameters ervan zo aan dat de contouren van de afbeelding enigszins worden geraden in de grijze afbeelding. Klik op OK, verander de overvloeimodus van de lagen in Overlay. Klik met de rechtermuisknop op de bovenste laag in het palet, Megre Down.

Verwerkingsresultaat
Verwerkingsresultaat

Stap 4

Over het algemeen is de foto al merkbaar beter geworden, maar op de een of andere manier is hij te bruingroen. Ga naar het menu Afbeelding - Aanpassingen - Fotofilter. Voor deze foto was het koelfilter meer geschikt, het balanceerde de kleuren, maakte de foto harmonieus.

Laten we eens kijken naar de voor en na foto's. Over het algemeen is de foto beter geworden. Je kunt er natuurlijk nog steeds aan werken, de schittering op de achtergrond dempen, de kloontool gebruiken om het hekwerk te retoucheren, misschien de bast van de boom op de voorgrond een beetje vervagen. Fotoverwerking heeft nooit een enkel algoritme, elke foto heeft een individuele aanpak nodig, na verloop van tijd leer je te bepalen wat voor soort verwerking nodig is voor een bepaalde foto. De vaardigheid zal naar je toe komen met ervaring.

Aanbevolen: