Een Externe Schijf Ontkoppelen?

Inhoudsopgave:

Een Externe Schijf Ontkoppelen?
Een Externe Schijf Ontkoppelen?

Video: Een Externe Schijf Ontkoppelen?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Verwijderen van een USB stick of externe HDD uit de computer 2023, Januari-
Anonim

Het is erg belangrijk om externe harde schijven op de juiste manier los te koppelen. Een onjuiste afsluiting heeft misschien geen gevolgen, maar de kans is veel groter dat er wat gegevens verloren gaan. En als belangrijke bestanden beschadigd raken, moet de schijf mogelijk worden geformatteerd.

Een externe schijf ontkoppelen?
Een externe schijf ontkoppelen?

instructies:

Stap 1

In besturingssystemen van de Windows-familie is er een speciaal programma voor het loskoppelen van externe harde schijven en flashkaarten, dat "Hardware veilig verwijderen" wordt genoemd. Zodra de externe opslag op de USB-poort wordt aangesloten, wordt deze automatisch gestart. Het programmapictogram bevindt zich in de lade. Klik erop met de linkermuisknop.

Stap 2

Als u met de muis klikt, wordt een menu geopend met suggesties voor het verwijderen van alle externe USB-apparaten. Klik op het apparaat dat u wilt loskoppelen.

Stap 3

Wacht even terwijl het systeem wordt afgesloten met de externe harde schijf. Zodra alle lees- en schrijfbewerkingen zijn voltooid, verschijnt er een waarschuwing dat de hardware kan worden verwijderd. Nu kan de USB-kabel worden uitgetrokken zonder angst voor gegevensbeschadiging.

Stap 4

Het komt voor dat Windows niet goed werkt en het pictogram Hardware veilig verwijderen uit de lade verdwijnt. Om het terug te krijgen, klikt u op "Start" -> "Configuratiescherm" en selecteert u vervolgens "Apparaten en printers" of "Apparaatbeheer". Zoek daar de harde schijf die u wilt loskoppelen. Klik er met de rechtermuisknop op, open Eigenschappen. U kunt op een andere manier bij het apparaat komen: selecteer de schijf in de map "Deze computer" en open vanaf daar "Eigenschappen".

Stap 5

Zoek in het geopende venster op het tabblad "Beleid" het item "Het apparaat veilig verwijderen" en selecteer het. Als u uw externe harde schijf niet altijd correct loskoppelt, kan het de moeite waard zijn om te kiezen voor "Quick Uninstall", wat meestal de standaard is. Met deze optie worden de gegevens niet in de cache opgeslagen, dus als u niets kopieert, kunt u de schijf eenvoudig loskoppelen zonder Veilig verwijderen te gebruiken.

Populair per onderwerp