Een Virtuele Schijf Ontkoppelen?

Inhoudsopgave:

Een Virtuele Schijf Ontkoppelen?
Een Virtuele Schijf Ontkoppelen?

Video: Een Virtuele Schijf Ontkoppelen?

Video: Een Virtuele Schijf Ontkoppelen?
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Nu zijn er waarschijnlijk maar weinig pc-gebruikers die niet te maken hebben gehad met programma's die virtuele schijfkopieën maken. De meeste videogames die van internet zijn gedownload, hebben bijvoorbeeld de afbeeldingsbestandsindeling. Om zo'n spel te installeren, moet je een virtuele schijf maken. En er kan een probleem optreden wanneer na het verwijderen van het programma waarmee deze schijf is gemaakt, de virtuele schijf zelf niet wordt verwijderd. Ook worden na het installeren van sommige games automatisch virtuele schijven gemaakt en na verwijdering niet verwijderd.

Een virtuele schijf ontkoppelen
Een virtuele schijf ontkoppelen

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

De eerste methode, die zal worden overwogen, is geschikt als u, na het verwijderen van de Daemon-tools of Alcohol-programma's, nog steeds virtuele schijven in het systeem hebt en u ze vanaf daar wilt verwijderen. Klik dus op "Start" en ga naar "Configuratiescherm". Zoek het onderdeel "Beheer" en klik erop met de linkermuisknop. Zoek in het geopende venster het onderdeel "Computerbeheer". Klik in het nieuwe venster op het onderdeel "Apparaatbeheer".

Stap 2

Er verschijnt een nieuw venster met een lijst van alle apparaten die op de computer zijn aangesloten. Zoek in dit venster de regel "DVD / CD-stations". Een pijl bevindt zich tegenover de lijn. Klik hierop met de linkermuisknop waarna een lijst met alle schijven (zowel fysiek als virtueel) die op deze computer staan opent.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de virtuele schijf die u wilt verwijderen. Er verschijnt een contextmenu waarin u de opdracht "Verwijderen" selecteert. De virtuele schijf wordt van uw computer verwijderd. Sluit na het voltooien van deze bewerking alle geopende vensters en start uw computer opnieuw op.

Stap 4

Als u de virtuele schijf alleen tijdelijk moet loskoppelen zonder deze volledig van het systeem te verwijderen, moet u als volgt te werk gaan. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van een van de schijven die op uw computer zijn geïnstalleerd. Selecteer vervolgens "Eigenschappen" in het contextmenu. Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Apparatuur". Klik nu in het venster "Alle schijven" met de linkermuisknop op de gewenste virtuele schijf. Klik vervolgens onder aan het venster op Eigenschappen. Er verschijnt een ander venster waarin u het tabblad "Driver" selecteert. Selecteer vervolgens de opdracht "Uitschakelen". Er verschijnt een dialoogvenster waarin u de ontkoppeling van het geselecteerde apparaat bevestigt door op "Ja" te klikken. Daarna wordt het apparaat losgekoppeld.

Aanbevolen: