Een Besturingssysteem Installeren Op Een Externe Schijf

Inhoudsopgave:

Een Besturingssysteem Installeren Op Een Externe Schijf
Een Besturingssysteem Installeren Op Een Externe Schijf

Video: Een Besturingssysteem Installeren Op Een Externe Schijf

Video: Een Besturingssysteem Installeren Op Een Externe Schijf
Video: macOS installeren op een externe harde schijf (of SSD!) 2024, Mei
Anonim

Externe schijven zijn opslagapparaten waarmee u op dezelfde manier als een flashstation een grote hoeveelheid informatie tussen computers kunt overbrengen. Maar als het maximale volume van een flashstation op dit moment 32 gigabyte is, dan kan een externe schijf veel meer informatie bevatten (tot 1 TB).

Een besturingssysteem op een externe schijf installeren
Een besturingssysteem op een externe schijf installeren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - externe schijf;
  • - installatieschijf met besturingssysteem.

instructies:

Stap 1

Open uw browser, volg de link https://www.911cd.net/forums/index.php?act=attach&type=post&id=1147, download het UsbBootWatcher.zip-bestand van deze link om de installatie van het besturingssysteem op een externe schijf voor te bereiden. Pak het gedownloade bestand uit.

Stap 2

Start vervolgens het Kladblok-programma en kopieer de tekst van de site https://social.technet.microsoft.com/Forums/ru-RU/windows7ru/thread/88213aab-2e8c-40d4-aee3-2ec00605c3ee#USBboot. Voer het commando "Bestand" - "Opslaan als" uit. Typ USBboot.bat in het veld "Bestandsnaam", klik op de knop "Opslaan". Verplaats het resulterende bestand naar de map met de uitgepakte bestanden.

Stap 3

Download een programma dat inactieve knoppen activeert in de vensters van actieve toepassingen om Windows op een USB-station te installeren, zoals Enbtn.exe. Plaats het in de map die in de vorige stap is gemaakt.

Stap 4

Plaats vervolgens de Windows-installatieschijf in het station, start uw computer opnieuw op en start op vanaf de schijf. Doorloop de eerste stappen van de installatie, selecteer het type installatie Aangepaste installatie. Nadat een lijst met schijfpartities die beschikbaar zijn voor installatie verschijnt, selecteert u een externe schijf en formatteert u deze.

Stap 5

Druk op de toetscombinatie Shift + F10 om de opdrachtprompt te starten. Vervolgens moet u precies de letters van de partitie van de externe schijf en de systeemschijf weten. Om het besturingssysteem op een externe schijf te installeren, voert u de opdracht C: cd USBboot uit op de opdrachtregel.

Stap 6

Voer vervolgens het commando USBboot.bat "External drive letter" in, voer het nog niet uit. Keer terug naar het installatieprogramma, selecteer de gewenste installatieschijf. Als de knop "Volgende" niet actief is, activeert u deze door de muisaanwijzer erover te bewegen. Klik op de knop om te beginnen met het installeren van Windows op de externe schijf.

Stap 7

Wacht tot de voortgang van het uitpakken van bestanden 85% bereikt, voer de opdracht uit die op de opdrachtregel is ingevoerd. Als je alles goed hebt gedaan, verschijnen er tien regels in het venster De bewerking is succesvol voltooid.

Stap 8

Nadat u uw computer voor de eerste keer opnieuw hebt opgestart, voert u de opdracht opnieuw uit. Nadat het bericht Registerinstellingen bijwerken verschijnt, start u de opdrachtregel en gebruikt u deze om de opdracht USBboot.bat uit te voeren. Het verdere installatieproces verschilt niet van het gebruikelijke.

Aanbevolen: