Bouw Uw Computer Zonder Fouten

Inhoudsopgave:

Bouw Uw Computer Zonder Fouten
Bouw Uw Computer Zonder Fouten

Video: Bouw Uw Computer Zonder Fouten

Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2022, December
Anonim

Om de computer zonder storingen te laten werken en de prestaties op een hoog niveau te houden, moet u voorzichtig zijn bij het monteren van de "vulling" van de systeemeenheid. Als u besluit dit bedrijf over te nemen, is het beter om meerdere keren te controleren wat en waar u aansluit, omdat er geen goedkope onderdelen in de systeemeenheid zitten.

Bouw uw computer zonder fouten
Bouw uw computer zonder fouten

De harde schijf aansluiten

Nu hebben harde schijven SATA-connectoren. Om een ​​harde schijf aan te sluiten, hebt u nodig: een speciale kabel voor het overbrengen van informatie en een adapter voor het opnemen van een schijf. Er kunnen problemen ontstaan ​​als de adapter niet correct is aangesloten. Hoewel er een speciale sleutel op de connector zit die een onjuiste verbinding voorkomt, slagen sommigen er nog steeds in om deze verkeerd aan te sluiten, hoewel u hiervoor veel moeite moet doen. Als u dit doet, wordt alle elektronica op de harde schijf verbrand.

Videokaart

Tijdens het monteren van een computer kunt u per ongeluk vergeten extra stroom op de videokaart aan te sluiten, en dit is misschien wel de meest ongevaarlijke fout. Het elimineren hiervan is niet moeilijk en zonder droevige gevolgen. Verkeerde verbinding kan worden opgemerkt bij het starten van het spel, het zal erg vertragen. Dit is eenvoudig te elimineren. Nadat we de behuizing van de systeemeenheid hebben geopend, gaan we op zoek naar de benodigde kabel en verbinden deze met de videokaart.

Koelpasta

Als u de koelpasta moet vervangen, moet u de koeler voorzichtig uit de processor halen en de oude pasta wegvegen. De nieuwe moet over het hele gebied van de processor in een dunne en gelijkmatige laag zonder scheuren worden aangebracht en geen kale plekken achterlaten. Overtollige pasta die buiten de processor is terechtgekomen, moet voorzichtig worden verwijderd. Onjuist aanbrengen van koelpasta kan leiden tot oververhitting van de centrale processor, en dit heeft al invloed op de prestaties van de hele computer. Dit zal merkbaar zijn door te remmen bij het uitvoeren van complexe handelingen. De koelpasta moet om de zes maanden worden vervangen.

Moederbord

De fout is gebruikelijk voor beginners, maar het gebeurt ook voor ervaren. Wanneer je een computerkast koopt, wordt er een hoes meegeleverd. Het dient om het moederbord stevig aan de wand van de systeemeenheid te bevestigen. De sleeves worden aan de behuizing vastgemaakt, dan wordt het moederbord er tegenaan geleund en pas daarna worden ze vastgeschroefd. Maar het komt voor dat door gebrek aan ervaring het moederbord rechtstreeks op de behuizing wordt bevestigd zonder het gebruik van hoezen. Het resultaat van een dergelijke installatie zal triest zijn, het hele moederbord zal doorbranden en daarom moet je een nieuwe kopen.

USB-aansluitingen

Aan de voorkant van de systeemeenheid bevinden zich speciale USB-aansluitingen voor verschillende apparaten (flashdrive, printer, telefoon, camera). Door hun ligging aan de voorkant zijn ze zeer gebruiksvriendelijk. Maar voordat u deze connectoren gebruikt, moet u ze eerst op het moederbord installeren.

Als de installatie niet correct is uitgevoerd, wordt het eerste aangesloten apparaat direct onbruikbaar. Het is goed als het een gewone flashdrive is, en als het een dure laserprinter is, zal het erg teleurstellend zijn om door onoplettendheid een aardig centje te verliezen. Het is beter om alles opnieuw te controleren om dergelijke gevolgen te voorkomen.

Populair per onderwerp