Hoe Bouw Je Een Gamecomputer?

Hoe Bouw Je Een Gamecomputer?
Hoe Bouw Je Een Gamecomputer?

Video: Hoe Bouw Je Een Gamecomputer?

Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2022, December
Anonim

Door de diversiteit van de markt en de technische verfijning van de computerindustrie is het in elkaar zetten van een spelcomputer niet eenvoudig. U kunt naar de winkel gaan, een kant-en-klare oplossing kopen en met succes gebruiken, maar om een ​​uitgebalanceerd, krachtig systeem te creëren dat aan uw specifieke eisen voldoet, moet u bepaalde kennis hebben.

Hoe bouw je een gamecomputer?
Hoe bouw je een gamecomputer?

Elk jaar, of zelfs een kwartaal, komen er nieuwe, meer geavanceerde modellen op de markt. Dit geldt niet alleen voor de computermarkt, maar ook voor de markt van mobiele apparaten, huishoudelijke apparaten, auto's, etc. De economische situatie dicteert de principes van flexibele marketing aan fabrikanten, dus u moet begrijpen dat als u veel geld uitgeeft aan het samenstellen van een spelcomputer, u over een jaar aankondigingen kunt zien van productievere en krachtigere componenten voor de prijs van de onderdelen die u hebt gekocht. Daarom, met het oog op de constante actualisering van modellijnen van fabrikanten, zullen we het hebben over de basisprincipes van assemblage zonder specifieke modellen te noemen.

processor

In 90% van de gevallen is het raadzaam om te beginnen met de montage met de keuze van de processor, of liever het platform waarop deze is gebaseerd, omdat de processor het belangrijkste element van een spelcomputer (en eigenlijk elke) is. Hij is het die alle componenten "trekt", berekeningen maakt die afkomstig zijn van een videokaart, harde schijf en RAM. Bij het kiezen wordt alles, zoals altijd, geregeld door de hoofdindicator - het budget, en als er een mogelijkheid is, dan moet je het nieuwste platform kiezen, omdat vergelijkbaar met het geheugenformaat, zal het de pc beter uitbreidbaar maken.

In de loop van de decennia heeft zich zo'n traditie ontwikkeld - AMD-processors zijn goedkoper. Ze zijn heter en hebben een goede koeling nodig, ze hebben een hoger stroomverbruik, hun berekeningsmethode is gebaseerd op het principe van "hogere frequentie, meer cores", terwijl Intel competenter is in het oplossen van het computerprobleem: ze werken met verbeterde instructies en unieke technologieën, die bij lagere specificaties uitstekende prestaties mogelijk maken. Maar Intel is duurder, omdat dergelijk onderzoek serieus geld kost. Ze zijn ook koeler en energiezuiniger. Op de een of andere manier hebben miljoenen gebruikers computers op AMD geassembleerd en waren erg blij met hun keuze.

Ben je van plan om een ​​versie van de processor zonder koeler aan te schaffen, dan dien je een apart koelsysteem aan te schaffen. Vanaf 2017 heeft luchtkoeling de voorkeur in de meeste home gaming-systemen. Bij het kiezen is het noodzakelijk om de warmteafvoer van de processor te achterhalen en koeling aan te schaffen, bij uitstek in staat om 10-20% meer warmte te verwijderen. Ook hangt de efficiëntie van CPU-koeling af van de juiste toepassing van koelpasta en de kwaliteit ervan.

Videokaart

Een videokaart is een essentieel onderdeel van een spelsysteem, met als hoofddoel grafische verwerking. Alle animatie, alle texturen en kleuren op het scherm worden getekend door de videokaart. De hoeveelheid videogeheugen en de frequentie van de videochip groeit met elke generatie videokaarten, de lijnen en namen veranderen en deze apparaten, net als processors, zijn verdeeld in twee kampen. Op de forums worden ze "groen" en "rood" genoemd. Dit zijn de bedrijfskleuren van twee concurrerende merken computerchips: AMD en Nvidia. Videokaarten worden geproduceerd door bedrijven als Palit, Sapphire, Asus, MSI, Zotac, enz., maar het belangrijkste punt bij het kiezen is altijd de chip waarop de videokaart is gebouwd.

Er is veel discussie over de voordelen van elk bedrijf, maar in werkelijkheid, zoals altijd, ligt de waarheid ergens in het midden. Zowel deze als andere chips hebben hun voor- en nadelen, onderzoeksafdelingen van bedrijven gebruiken en implementeren met succes unieke technologieën, en houden elkaar zo bij. Maar de algemene principes, net als bij processors, zijn vergelijkbaar: AMD neemt de prijs, Nvidia pakt het slim aan.Het principe van het berekenen van AMD-videochips is in veel opzichten vergelijkbaar met AMD-processors, dus de producten van dit bedrijf zijn een favoriet onderwerp geworden voor mijnbouw, wat neerkomt op het oplossen van een complex probleem. En AMD is op zijn best in dergelijke zaken, hoewel het bedrijf voor 2017 de architectuur en stuurprogramma's enigszins heeft gewijzigd voor meer flexibiliteit. Nvidia heeft voordelen die vergelijkbaar zijn met Intel: technologie en niet veel warmte vergeleken met AMD. Net als bij Intel kosten deze voordelen geld. Algemene aanbevelingen zijn als volgt: als je van plan bent om in grafische en 3D-editors te werken, video te bewerken en andere complexe taken uit te voeren waarvoor berekeningen en berekeningen nodig zijn, kijk dan naar Nvidia. Dankzij hun technologieën kunnen hun slimme kernen worden aangesloten op de computer van de centrale processor, waardoor de prestaties aanzienlijk worden verbeterd. Als je alleen van plan bent om moderne games te spelen en veelvoorkomende taken uit te voeren, zal het kiezen van AMD aanzienlijk geld besparen bij het monteren van een spelcomputer. Mijnbouw gepland? Zeker AMD.

In deze kwestie is de verspreiding veel ernstiger. De meeste bedrijven bieden hun ontwikkelingen op het gebied van koeling en overklokken aan. Historisch gezien zijn gebruikers dol op Asus-producten vanwege hun goede merkkoeling, MSI en Sapphire hebben zich goed laten zien, Palit produceert videokaarten net zo goed en goedkoop.

Over de CPU - GPU-bundel

Het is geen toeval dat de grafische kaart en processor werden beschouwd als de eerste componenten om uit te kiezen. Wanneer u een spelcomputer monteert, moet u er rekening mee houden dat de prestaties in games voor 80-90% van deze componenten afhangen. Maar de keuze van elk van hen moet zorgvuldiger worden benaderd. Tijdens een dynamisch spelgevecht communiceert de processor intensief met de videokaart via de driver die in het besturingssysteem is geïnstalleerd. Door hun computationele gegevenseenheid op te lossen, verzenden de apparaten de resultaten naar elkaar voor verwerking. Als een van hen langzamer werkt dan de andere, zal het snellere apparaat inactief zijn en wachten op het resultaat. Dit komt vaak voor bij het installeren van een zeer krachtige videokaart en een gemiddelde processor, die het gewoon "niet bijhoudt" erachter. Overleg bij aankoop met verkopers en professionals of de door jou gekozen processor de videokaart aankan. Als de processor krachtiger is dan een videokaart, heeft de situatie niet zoveel invloed op de balans van het systeem: ten eerste voert de processor een veel breder scala aan taken uit dan een videokaart, en in dit opzicht is er geen extra vermogen. Ten tweede is de videokaart altijd makkelijker te vervangen dan de processor.

Moederbord

Nadat het probleem met de processor is opgelost, kun je een moederbord kiezen. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de vormfactor - ATX-formaatborden zijn groter, ze hebben een groter potentieel voor het aansluiten van apparatuur en componenten, maar een pc-behuizing met een dergelijk bord moet ook op de juiste manier worden gekozen, het zal groter zijn. Als u van plan bent een machine te bouwen voor eenvoudige taken en games, stil en met een laag stroomverbruik, moet u het Mini ATX-formaat overwegen. Dergelijke borden zijn veel compacter. Als het budget het toelaat, moet je een moederbord kiezen met ondersteuning voor het nieuwste geheugenformaat, dan kan de computer later eenvoudig worden geüpgraded zonder de processor of het bord zelf te vervangen. Let ook op het aantal connectoren voor het aansluiten van harde schijven en schijven. Momenteel zijn meestal 2 connectoren vereist - voor SSD en HDD. Maar als je van plan bent een RAID-array te bouwen, dan heb je veel meer van dergelijke connectoren nodig.

Als uw spelcomputer desondanks bedoeld is om te worden gebruikt voor niet-standaard oplossingen voor thuisgebruik, moet u letten op de ondersteuning van het bord voor speciale functies, bijvoorbeeld de aanwezigheid van een RAID-controller of ondersteuning voor hardware-overklokken van componenten.

Stroomvoorziening

De voeding is de bron van werking van het hele geassembleerde spelsysteem, omdat hij het is die alle componenten met elektriciteit van stroom voorziet.Het wordt altijd aanbevolen om een ​​voedingseenheid "met een marge" te kiezen, dwz. 30-35% krachtiger dan het totale stroomverbruik van alle componenten. Het apparaat zal dus niet "strak" werken en daardoor warm worden en slijten. Probeer merkapparaten te kiezen. Idealiter als ze een goed rendement hebben en de bijbehorende certificaten van energieverbruiksnormen. Hier werkt de regel goed: minder is meer. Laat u bij het kiezen leiden door kwaliteit en jaag niet op watt - vaak geven voedingen (vooral voor goedkope modellen) niet het vermogen dat op de doos wordt aangegeven en overleven ze belastingpieken niet goed. Vergeet ook de lengte van de stroomkabels niet - het is niet ongebruikelijk dat de draden van de gekochte voeding de processor of harde schijf bereiken.

RAM (willekeurig toegankelijk geheugen)

Als de videokaart / processor 80-90% van de prestaties in games is, dan is de processor / RAM de belangrijkste indicator voor de prestaties op het werk. De snelheid van het uitvoeren van programma's en laadniveaus in games, de snelheid van internetten, complexe bestandsbewerkingen en tabelberekeningen hangt niet alleen af ​​van de hoeveelheid RAM. Het is absoluut noodzakelijk om rekening te houden met parameters als standaard, tijdstippen en frequentie. Als er veel geheugen is, maar het zal langzaam werken, heeft het weinig zin. Vergeet bij het kiezen niet de dual-channel-modus, een soort RAID-array van RAM-strips: in dual-channel-modus werkt het geheugen meestal 10-15% sneller, maar dit kan alleen worden bereikt met twee geheugenstrips van dezelfde grootte. Sterker nog, als ze 100% identiek zijn, wordt de desynchronisatie in het werk geminimaliseerd. Vergeet niet, als de spelcomputer "heet" blijkt te zijn (de processor en videokaart zijn bijvoorbeeld krachtige oplossingen van AMD), dan is het ten zeerste aan te raden om geheugensticks met geïnstalleerde passieve koeling aan te schaffen. Warmteafvoer van geheugenblokken in dergelijke modellen is efficiënter.

HDD

Met het oog op de grootschalige wildgroei van cloudopslagsystemen hoeft er steeds minder informatie op de computer te worden opgeslagen. Het volume dat nodig is voor persoonlijke taken wordt altijd door de gebruiker individueel ingesteld, maar bij het kiezen van een systeem is het belangrijk om de taken te begrijpen en een keuze te maken op basis van hun distributie: wijs bijvoorbeeld snel geheugen toe voor OS en programma's, en sla games en persoonlijke gegevens op op grotere apparaten, waarvoor snelheid niet zo cruciaal is. Dit zorgt voor betere prestaties van het hele systeem.

huisvesting

Vaak blijkt dat je met de case veel geld kunt besparen, omdat het niet direct van invloed is op de prestaties. Als je een gamecomputer met een saaie goedkope behuizing in elkaar zet, zal het natuurlijk moeilijk zijn om volledige voldoening uit de aankoop te halen. Uiterlijk is altijd een persoonlijke kwestie, maar de bouwkwaliteit is zeker het bekijken waard. Hoe dikker het strijkijzer, hoe betrouwbaarder de behuizing en hoe stiller de computer. Het is belangrijk dat de luchtcirculatie in de kast correct wordt geïmplementeerd en dat er een mogelijkheid is om extra koeling te installeren. En het belangrijkste is dat de videokaart succesvol wordt geïnstalleerd: een veelgemaakte fout zit hem juist in de discrepantie tussen de grootte van de behuizing en de grootte van de videokaart.

Rust uit

Als mooie aanvulling op het geassembleerde spelsysteem kun je extra randapparatuur aanschaffen. Bijvoorbeeld een discrete geluidskaart voor mensen die geavanceerd zijn in geluid, of een USB-hubkaart als je van plan bent een groot aantal USB-apparaten aan te sluiten. De markt loopt over van interessante aanbiedingen, dus de keuze is aan jou.

resultaten

De markt gaat met veel vertrouwen vooruit. Het is zeer waarschijnlijk dat fabrikanten niet alleen nieuwe standaarden voor connectoren en apparaten zullen ontwikkelen, maar ook de manier waarop een computer werkt kunnen veranderen. Tegenwoordig zijn er zeer snelle kopieën van SSD-schijven en het is mogelijk dat ze op een dag RAM zullen vervangen.Dus het belangrijkste principe bij het samenstellen van een spelsysteem is altijd hetzelfde - het is balans en het vermogen om prioriteiten te stellen. Vergeet niet dat duurder niet altijd beter is. Maar vaak is het beter.

Populair per onderwerp