SSD-schijf Voor Een Computer: Hoe Te Kiezen, Overzicht, Beschrijving

Inhoudsopgave:

SSD-schijf Voor Een Computer: Hoe Te Kiezen, Overzicht, Beschrijving
SSD-schijf Voor Een Computer: Hoe Te Kiezen, Overzicht, Beschrijving

Video: SSD-schijf Voor Een Computer: Hoe Te Kiezen, Overzicht, Beschrijving

Video: Op zoek naar een SSD? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2022, November
Anonim

SSD's zijn een relatief nieuw soort opslagapparaat. Het verschil met HDD is dat SSD-schijven in staat zijn om gegevens tientallen keren sneller op te nemen en te verwerken. Hoe kies je een SSD schijf en waar moet je op letten?

SSD-schijf voor een computer: hoe te kiezen, overzicht, beschrijving
SSD-schijf voor een computer: hoe te kiezen, overzicht, beschrijving

Belangrijkste voor- en nadelen van SSD-schijven

Een interessant kenmerk van SSD-schijven is dat de technologieën voor hun creatie en de modellen zelf veel zijn veranderd. Als je de HDD van 2012 met nieuwe modellen neemt en hetzelfde doet met SSD-modellen, kun je zien dat HDD's in de loop der jaren niet constructief zijn veranderd en SSD's letterlijk een revolutie hebben gemaakt.

Bij het kiezen van een SSD-schijf is het noodzakelijk om verschillende kenmerken, voor- en nadelen van deze componenten voor pc's en laptops te benadrukken.

voordelen

 1. Als we SSD vergelijken met HDD, dan zijn de eerste bestand tegen trillingen en mechanische schade. Dit wordt verklaard door het feit dat er geen bewegende delen in de SSD zitten.
 2. SSD's zijn stil vanwege hun ontwerp.
 3. De snelheid van het schrijven en lezen van gegevens is veel hoger dan die van een HDD en kan vergelijkbaar zijn met de snelheid van het RAM-geheugen van een pc.
 4. Zowel de schrijf- als de leestijd nemen door fragmentatie niet af.
 5. SSD vereist geen defragmentatie.
 6. compactheid.
 7. Laag energieverbruik.
 8. Beperkingen op het aantal cycli. Gemiddeld heeft een SSD-schijf slechts 5000 herschrijfcycli voor gegevens, dus de gemiddelde levensduur is ongeveer 8-12 jaar. Er is echter altijd een risico dat de SSD-schijf over 2-3 jaar "een lange tijd bestelt". Toegegeven, alleen verouderde modellen hebben zo'n nadeel.
 9. Nadat het toegestane aantal schrijfcycli is voltooid, kan de SSD worden gebruikt om gegevens te lezen, maar niet om te schrijven.

minpuntjes

 1. Relatief hoge kosten. Een goede 1TB HDD en een goede 120GB SSD kosten ongeveer hetzelfde.
 2. De nieuwe modellen op basis van de RAM-architectuur hebben niet zo'n nadeel, maar dit zal wel weer van invloed zijn op de kosten.
 3. Gevoeligheid voor netwerkcongestie. In het geval dat spanningsdalingen heel vaak voorkomen in een appartement of huis, loopt de gebruiker het risico zijn SSD-schijf te verliezen.

Het is ook belangrijk om te weten hoe dure en goedkope modellen verschillen.

Beeld
Beeld

Wat is het verschil tussen modellen met verschillende kosten?

Veel gebruikers zijn minstens één keer bij het kopen van opslagmedia een situatie tegengekomen - er zijn verschillende SSD-schijven met hetzelfde volume, met ongeveer dezelfde lees- en schrijfkenmerken, maar met een gigantische kloof tussen de prijzen. Heeft het zin om te veel te betalen of is het beter om SSD-schijven voor een computer te beoordelen en te bepalen waar u naar moet kijken?

In feite is het het beste om te veel te betalen, omdat het verschil tussen dergelijke schijven ligt in de fabrikant en zijn benadering van de productie van componenten. Goedkope SSD's, met goede lees- en snelheidsprestaties, verliezen stabiliteit en veiligheid.

Daarom moet u, als u alleen het verschil tussen de prijs ziet, op de volgende kenmerken letten (sommige zijn mogelijk niet aangegeven, dus internet kan nodig zijn bij het vergelijken):

 1. Geheugenkaart. Hoe goedkoper de geheugenchip, hoe lager de schrijf- en leessnelheid. Dit heeft ook invloed op de algehele betrouwbaarheidsscore.
 2. Beheerders. Ze worden gebruikt om de processen van het schrijven en lezen van informatie te regelen. Budgetcontrollers kunnen de eerste storingen voor meerdere jaren geven, wat te zien is aan een afname van de snelheid van schrijven en lezen van gegevens.
 3. Klembord. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van de algehele prestaties en het reactievermogen van een SSD. Meestal fungeert een DDR3- of DDR4-module als klembord (afhankelijk van de kosten van het model). In sommige budgetversies bestaat een dergelijke module mogelijk helemaal niet.
 4. condensatoren. Een ander belangrijk onderdeel dat de betrouwbaarheid van gegevens op schijf beïnvloedt.
 5. SSD-bouwkwaliteit. Ook hier is alles duidelijk - meestal gaan goedkope SSD's niet lang mee vanwege een slechte montage. In de winkel wordt de bouwkwaliteit natuurlijk niet aangegeven, maar de kosten spreken meestal voor zich.
 6. Garantie.SSD's van weinig bekende Chinese merken bieden in de meeste gevallen geen garantie. Dat wil zeggen, absoluut geen - zelfs een paar maanden. Dit geldt met name wanneer een persoon SSD-schijven koopt in een online winkel. Uiteraard zal het zeer moeilijk zijn om de goederen terug te sturen in geval van nood.

Op basis van al deze indicatoren moet er rekening mee worden gehouden dat je best niet beknibbelt op de aanschaf van zo'n belangrijk accessoire als een SSD. Als u echter geld moet besparen, dan alleen in die gevallen waarin er vertrouwen is in een hoogwaardige montage met hoogwaardige componenten. En als er geen kennis is, is het beter om bekende bedrijven te vertrouwen of beoordelingen te bestuderen op de relevante internetbronnen.

Beeld
Beeld

Verschillende aanbevelingen voor het kiezen van een volume

Hoe hoger de SSD-capaciteit, hoe hoger de kosten. Als uw budget krap is, zijn er een paar richtlijnen waarmee u rekening moet houden:

 • ongeacht het budget mag een SSD-schijf niet kleiner zijn dan 60 gigabyte, omdat het besturingssysteem niet alleen het grootste deel van zijn ruimte in beslag zal nemen, maar ook zal groeien. Beter nog even wachten en sparen;
 • als u een snelle werking van het besturingssysteem en sommige kantoortoepassingen wilt garanderen, kunt u een schijf kopen met een volume van 60 tot 120 gigabyte;
 • bij gebruik van 3D-, video- of grafische editors is het zinvol om een ​​120 GB SSD-schijf te nemen;
 • wie graag speelt, kan een schijf van 256 GB kopen, maar daar zal een indrukwekkend bedrag aan moeten worden uitgegeven.

Ervaren gebruikers raden aan om een ​​paar componenten te gebruiken, zoals een 120 GB SSD en een 1-4 TB HDD. Deze combinatie van apparaten voor het uitlezen en opslaan van data is relatief budgettair en voor de meeste gebruikers het meest optimaal te noemen.

Tegelijkertijd bevinden het besturingssysteem en de software zich op de SSD, wat zorgt voor een goed reactievermogen en een uitstekende informatieverwerkingssnelheid. Wat gebruikersbestanden en games betreft, deze worden allemaal op de HDD opgeslagen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de prestaties van games - zoals de praktijk laat zien, zal de prestatiewinst van games op een SSD in vergelijking met games op een HDD merkbaar zijn, maar niet erg groot.

Beeld
Beeld

Aanbevolen productiebedrijven

Bij het nadenken over welke solid-state schijf het beste is, kan de gebruiker zich tot merken wenden voor hulp als ze geen ervaring hebben. Bij het analyseren welke SSD beter is voor een laptop of computer, zijn er verschillende bedrijven te onderscheiden. Het zijn hun producten waar u in de eerste plaats op moet letten:

 1. De beste modellen zijn gemaakt door Samsung en Intel, maar hier heeft de kwaliteit grote invloed op de kosten. Intel-producten zijn betrouwbaar en Samsung-producten zijn goedkoop in vergelijking met Intel. Dit komt doordat Intel focust op betrouwbaarheid, terwijl Samsung alles volgens andere standaarden doet.
 2. Goedkopere schijven zijn het geesteskind van bedrijven als SanDisk, Plixtor en Crucial. Deze bedrijven zijn zeer geschikt voor diegenen die professioneel met data omgaan (video, graphics, 3D, enz.). Ook SSD's van deze bedrijven zijn geschikt voor wie veeleisende games speelt.
 3. A-Data en Corsair hebben zich goed laten zien in deze markt. Natuurlijk zijn hun betrouwbaarheid en prestaties lager, maar ze zijn ook betaalbaarder in termen van kosten.

En dat is alles, andere bedrijven (behalve Kingston, als de SSD tot de HyperX-lijn behoort) mogen niet als betrouwbaar worden beschouwd. En het punt is niet dat hun producten inferieur zijn, maar dat deze bedrijven een vrij hoog defectpercentage hebben onder SSD's.

Beeld
Beeld

In plaats van een conclusie

Bij het kiezen van een hoge kwaliteit en het voldoen aan de vereisten van een SSD, is het noodzakelijk om niet alleen rekening te houden met de fabrikant, maar ook aandacht te besteden aan die kenmerken die de kwaliteit van lezen en schrijven bepalen, evenals het betrouwbaarheidsniveau van de apparaat. En, indien mogelijk, is het handig om een ​​recensie te bekijken of recensies te lezen voordat u een SSD-schijf koopt.

Populair per onderwerp