Hoe Maak Je Een Screenshot: Een Overzicht Van Programma's

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot: Een Overzicht Van Programma's
Hoe Maak Je Een Screenshot: Een Overzicht Van Programma's

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot: Een Overzicht Van Programma's

Video: Top 5 voorgeïnstalleerde handige Windows 10 programma's 2022, November
Anonim

Vaak is het nodig om een ​​screenshot van je computerscherm te maken. Om dit probleem op te lossen, zijn er nogal wat gratis softwaretools voor OS Windows, waarvan een overzicht in dit artikel wordt gegeven.

Schermafbeelding
Schermafbeelding

instructies:

Stap 1

Prt Scr-knop op uw computer

Prt sc - uit het Engels. Print Screen - print het scherm. De knop bevindt zich in de bovenste rij van het toetsenbord. Direct na het klikken op deze knop wordt de huidige afbeelding op de computermonitor opgeslagen op het klembord. Om ermee te werken, moet je het (Ctrl + C) in een Word-document of in een grafische editor zoals Paint.net plakken.

De belangrijkste nadelen van deze methode zijn dat er extra acties nodig zijn om de resulterende afbeelding te zien, bovendien kunt u alleen een momentopname maken van het zichtbare gedeelte van het scherm.

Knop
Knop

Stap 2

Schaarprogramma

Inbegrepen in het standaard Windows-softwarepakket. Wordt uitgevoerd vanuit het menu Start. Hiermee kunt u schermafbeeldingen in vrije vorm maken. Nadat de foto is gemaakt, wordt deze onmiddellijk in het venster "Scissors" geladen, waar de gebruiker enkele objecten met een markering kan selecteren. Vervolgens kan de afbeelding worden gekopieerd naar het klembord of worden opgeslagen in een van de formaten: jpg, gif, png, html.

Nadeel - het werkt alleen met het zichtbare gedeelte van het scherm.

Programma
Programma

Stap 3

FireShot-programma

Het programma wordt geïnstalleerd als een browsertoepassing. Er zijn versies voor bijna alle bekende browsers.

Met de gratis versie van het programma kunt u schermafbeeldingen maken van zowel het zichtbare gedeelte van het scherm als de hele pagina - dit is het belangrijkste pluspunt. De Pro-versie is betaald, het heeft een uitgebreide lijst met instellingen, zoals het opslaan van de pagina in pfd-formaat, het laden van eerder gemaakte screenshots en verschillende andere.

Programma
Programma

Stap 4

Joxi-programma

Vrij. Hiermee kunt u een screenshot maken van elk gebied van het zichtbare deel van het scherm. Het is mogelijk om het gekopieerde gebied te bewerken. Hiermee kunt u de schermafbeelding delen op sociale netwerken. Er is ook de mogelijkheid van collectief werk met een screenshot - dit is het belangrijkste kenmerk. Om met het programma te kunnen werken is registratie vereist.

Programma
Programma

Populair per onderwerp