Hoe De Computercache Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe De Computercache Te Wissen
Hoe De Computercache Te Wissen

Video: Hoe De Computercache Te Wissen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Clear Windows 10 Cache to Improve Performance! 2023, Januari-
Anonim

Cachegeheugen is een vrij oud hulpmiddel. Het maakte deel uit van het besturingssysteem in de allereerste versies van Windows. Cachegeheugen is een systeemopslag die het mogelijk maakt om informatie die nodig is voor RAM enige tijd op te slaan. Met deze tool heeft de computer zeer snel toegang tot bepaalde bestanden, met minimale tijdverspilling. Meestal kunt u in het cachegeheugen bestanden vinden die de resultaten van veel systeemprogramma's bevatten. Het bevat informatie over de processen die momenteel plaatsvinden, evenals de werking van verschillende componenten van het systeem.

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten cachegeheugen en elk van hen moet van tijd tot tijd worden schoongemaakt om de computer sneller te maken. Er zijn zowel handmatige soorten reiniging als automatisch (via programma's).

Hoe de computercache te wissen
Hoe de computercache te wissen

instructies:

Stap 1

1) DNS.

DNS is een domeinnaamservice. Dit systeem vormt overeenkomsten tussen de tekstuele naam van het IP-adres en zijn numerieke analoog. Wanneer een gebruiker een handeling uitvoert, wordt de informatie vastgelegd op de HDD en dit geeft de computer de mogelijkheid om in de toekomst zowel tijd als geheugen te besparen - er zijn immers minder bronnen nodig voor herhaalde toegang. De belasting van de DNS-server wordt ook aanzienlijk verminderd. Een grote hoeveelheid informatie kan de zaken echter vertragen, dus het DNS-geheugen moet van tijd tot tijd worden leeggemaakt. Bovendien kun je hierdoor veel ruimte op de harde schijf vrijmaken.

De DNS-spoelprocedure is dus vrij eenvoudig en wordt als volgt handmatig gedaan:

1. Eerst moet u op "Start" klikken. Dan - "Uitvoeren". Typ in de regel die op het bureaublad verschijnt: ipconfig / flushdns

2. Vervolgens wordt op Enter gedrukt. En het DNS-geheugen wordt leeggemaakt, geen probleem.

Stap 2

2) Miniaturen.

Dit bestand bevat miniaturen van afbeeldingen. Dit is nodig om de snelheid van het laden van afbeeldingen te verhogen. Het mechanisme voor het maken van miniaturen is heel eenvoudig. Zodra de gebruiker voor de eerste keer de map met afbeeldingen binnengaat, wordt dit bestand erin gevormd (het wordt verborgen gemaakt). Het bevat miniaturen van alle afbeeldingen in deze map. Een dergelijk bestand stelt het systeem in staat om in de toekomst veel minder tijd en middelen te besteden aan het openen van een bepaalde illustratie. Alle foto's worden eenvoudig geladen uit de gegenereerde kleine database.

U kunt bestanden handmatig verwijderen: Selecteer Thumbs.db (in de modus van weergegeven verborgen mappen en bestanden) -> druk op Delete -> bevestig. Wanneer u de map echter verder bezoekt, wordt het bestand opnieuw gemaakt. Om dit te voorkomen, moet u gewoon de Thumbs.db-generatieoptie zelf uitschakelen. Dit wordt als volgt gedaan:

1. Druk op "Start". Voer vervolgens in de zoekbalk die verschijnt gpedit.msc in. En druk op Enter.

2. Zodra een nieuw venster wordt geopend, moet u naar Windows Verkenner gaan. Dit gaat als volgt: u moet op Gebruikersconfiguratie -> vervolgens op Beheersjablonen -> Windows-componenten -> Verkenner klikken.

3. Zoek in het volgende venster dat verschijnt het item "Thumbnail caching uitschakelen in verborgen bestanden thumbs.db". U moet er met de rechtermuisknop op klikken. En klik in het nieuwe menu op "Wijzigen".

4. Er verschijnt weer een venster waarin u de optie "Inschakelen" moet selecteren. Klik OK.

Stap 3

3) Tijdelijke systeembestanden.

Deze items (vaak al snel overbodig) nemen de meeste ruimte in beslag op uw harde schijf. Ze bevatten alle opgeslagen gegevens van internet: wijzigingen in bestanden, updates, meldingen van verschillende fouten, enz. Ze treden op tijdens het werk en zoeken op internet.

Om tijdelijke systeembestanden in Windows te verwijderen is er een speciale tool: "Schijfopruiming". Ondanks de vreselijke naam is het onschadelijk voor alle bestanden en mappen, behalve voor tijdelijke systeembestanden. Deze opschoning verwijdert alle items in de cache, waardoor veel schijfruimte kan worden vrijgemaakt en uw computer sneller kan worden.

Het algoritme voor het opschonen van tijdelijke bestanden is heel eenvoudig:

1. Eerst moet u het volgende pad volgen: Start -> Programma's -> Accessoires -> Systeemwerkset -> Schijfopruiming. Wanneer u wordt gevraagd een partitie te selecteren die u wilt opschonen, moet u "Drive C" aanvinken. Klik vervolgens op OK.

U kunt ook via "Mijn Computer" naar de gewenste sectie gaan. Klik in een geopend mapvenster met de rechtermuisknop op de partitie die u wilt opschonen (meestal Drive C) en selecteer vervolgens Eigenschappen. Een gebied met de knop "Schijfopruiming" verschijnt in een nieuw venster, waarop u moet klikken.

2. Dan moet je wachten terwijl Windows alle informatie over tijdelijke systeembestanden verzamelt en op het scherm weergeeft. Wanneer een volledige lijst met items die kunnen worden verwijderd verschijnt, moet u de noodzakelijke markeren. Dan moet je op OK klikken.

Stap 4

4) Speciale programma's voor het wissen van het cachegeheugen van de computer.

Naast handmatige manieren om onnodige bestanden op je computer te verwijderen, zijn er ook geautomatiseerde manieren. Een van de meest gebruiksvriendelijke en multifunctionele programma's is CCleaner. Hiermee kunt u niet alleen snel en eenvoudig het tijdelijke computergeheugen wissen, maar kunt u ook zonder gevolgen programma's verwijderen, systeemfouten opsporen en herstellen, enz.

CCleaner kan zonder problemen worden gedownload van de officiële website. Tijdens het installatieproces kunt u met het programma de interfacetaal selecteren. In de regel is Engels standaard ingesteld, maar Russisch staat op de lijst, wat erg handig is.

Nadat het programma is geïnstalleerd, kunt u beginnen met het wissen van de cache:

1. Start eerst CCleaner.

2. Klik vervolgens in het tabblad "Opschonen" op de knop "Analyse" helemaal onderaan het venster. Het programma begint met het analyseren van alle bestanden, waarbij onnodige wordt gemarkeerd.

3. Zodra het proces is voltooid, ziet de gebruiker een lijst met bestanden die kunnen worden verwijderd. Naast elk bestandstype is er een hoeveelheid geheugen die het op de computer in beslag neemt en dat kan worden gewist.

4. Vervolgens kunt u op "Wissen" klikken en het programma verwijdert alle onnodige cachebestanden.

Populair per onderwerp