Hoe U RAM Op Uw Computer Kunt Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe U RAM Op Uw Computer Kunt Wissen
Hoe U RAM Op Uw Computer Kunt Wissen

Video: Hoe U RAM Op Uw Computer Kunt Wissen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How computer memory works - Kanawat Senanan 2023, Januari-
Anonim

Gebruikers die de kans hebben gehad om een ​​besturingssysteem opnieuw op hun computer te installeren, hebben misschien gemerkt dat onmiddellijk daarna de laad- en werkingssnelheid van applicaties en de "reactiesnelheid" van Windows in het algemeen toeneemt. Dit effect verdwijnt echter na verloop van tijd vanwege het feit dat het RAM "vervuild" is en er weinig vrije ruimte in zit om comfortabel met applicaties te kunnen werken.

Hoe u RAM op uw computer kunt wissen
Hoe u RAM op uw computer kunt wissen

Het is nodig

Computer, RAM

instructies:

Stap 1

Als het RAM constant bezig is, kijk dan met welke processen het verstopt zit. Om dit te doen, activeert u de "Windows Taakbeheer" (om het te starten, drukt u tegelijkertijd op de toetsen ctrl + alt + del), en het tabblad Processen geeft de programmamodules weer die zich momenteel in het geheugen bevinden en hoeveel ruimte ze innemen. een onnodig programma uit het RAM-geheugen, klikt u op "Proces beëindigen". Wees voorzichtig en zorg ervoor dat u niet per ongeluk het proces beëindigt dat nodig is om het systeem te laten werken.

Stap 2

Om het automatisch laden van programmamodules in het geheugen uit te schakelen, verwijdert u deze programma's uit de opstartlijst. Gebruik hiervoor het hulpprogramma Msconfig (druk tegelijkertijd op de Win + R-toetsen, typ in de opdrachtregel die verschijnt "msconfig" en druk op "Enter"). Selecteer in het venster dat verschijnt het tabblad "Opstarten". U ziet een lijst met toepassingen die automatisch in het RAM-geheugen worden geplaatst wanneer het besturingssysteem opstart. Selecteer degene die u uit deze lijst wilt verwijderen en schakel de selectievakjes uit die zich aan het begin van de bijbehorende regels bevinden.

Populair per onderwerp