Een Router Verbinden Met Internet

Inhoudsopgave:

Een Router Verbinden Met Internet
Een Router Verbinden Met Internet

Video: Een Router Verbinden Met Internet

Video: Een Router Verbinden Met Internet
Video: How To Setup Wifi Router at Home? How To Setup Wireless Router For Home Wifi? Tenda 2024, Mei
Anonim

Naast een vaste computer of laptop wil ik graag nog veel extra mobiele apparaten aansluiten op het netwerk. Bijvoorbeeld smartphones of tabletcomputers. Om deze mogelijkheid te benutten, worden tegenwoordig routers gebruikt die als wifi-toegangspunt kunnen werken. Het opzetten van zo'n apparaat is heel eenvoudig.

Een router verbinden met internet
Een router verbinden met internet

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u een handige plaats voor de router in het appartement kiezen. U moet verder gaan waar het grootste aantal bekabelde apparaten zich bevindt, zodat u niet naar elk apparaat een aparte draad hoeft te trekken. Vergeet ook niet dat de router zelf stroom nodig heeft, wat betekent dat er een stopcontact in de buurt nodig is.

Stap 2

Hoewel muren geen significante barrière vormen voor wifi-netwerken, kun je de router het beste zo in het midden van je huis plaatsen.

Stap 3

Nadat u de installatielocatie hebt gekozen, moet u de router aansluiten op het elektrische netwerk. De voedingsindicator op de router gaat branden. Nu moet u de netwerkkabel van uw ISP op de router aansluiten. Het lampje moet gaan branden om te bevestigen dat de verbinding tot stand is gebracht. Houd er rekening mee dat om de router goed te laten werken in een specifiek netwerk, deze de protocollen moet ondersteunen die door de provider worden gebruikt. Anders kan de router het netwerk gewoon niet zien en dit betekent niet dat het beschadigd is.

Stap 4

Nu moet u de verbinding configureren. De meeste moderne routers zijn automatisch geconfigureerd om op het netwerk te werken. Het blijft alleen om de login en het wachtwoord in te voeren om toegang te krijgen tot de service in het apparaatgeheugen. Om dit te doen, sluit u de router aan op uw computer met een normale netwerkkabel. De router zelf heeft een intern adres waar u het instellingenpaneel kunt openen met een internetbrowser. Dit adres wordt aangegeven in de instructies voor de router of er rechtstreeks op geplakt. Login en wachtwoord zijn vereist om binnen te komen. Ze zijn ook standaard en worden aangegeven in de instructies.

Stap 5

In het configuratiescherm moet u een Wi-Fi-netwerk configureren. Bedenk hiervoor een netwerknaam en een toegangscode. Ze moeten worden ingevoerd op het juiste tabblad in de apparaatinstellingen. Als u niet weet wat er in de aanvullende instellingen moet worden opgegeven, kunt u deze opties beter niet aanraken.

Aanbevolen: