Bluetooth Op Een Laptop Vinden A

Inhoudsopgave:

Bluetooth Op Een Laptop Vinden A
Bluetooth Op Een Laptop Vinden A

Video: Bluetooth Op Een Laptop Vinden A

Video: How to turn on Bluetooth Settings for Windows 10 2022, November
Anonim

Om informatie uit te wisselen met een laptop is het niet nodig om je mobiele telefoon via een USB-kabel aan te sluiten, want bluetooth vinden in een laptop is heel eenvoudig.

Hoe vind je bluetooth in een laptop
Hoe vind je bluetooth in een laptop

Het is nodig

• Bedieningspaneel, toetsenbord

instructies:

Stap 1

Kijk eens goed naar het toetsenbord van je laptop. De meeste moderne modellen hebben een aparte knop die speciaal is ontworpen voor directe activering van de bluetooth-functie. Het ziet eruit als een zakelijke Bluetooth-badge, die lijkt op een hoekige Engelse letter "B" met een achterste antenne, ingesloten in een donkere ovaal. Meestal bevindt deze knop zich aan de zijkant van het toetsenbord.

Stap 2

Druk op de toets om bluetooth in te schakelen. Als alles werkt, moet de indicator op de bluetooth-knop oplichten. Ook moet op het bureaublad van uw laptop, in de rechterbenedenhoek, tegenover het menu Start, een klein bluetooth-pictogram (servicepictogram) en het opschrift "Bluetooth is on" verschijnen.

Stap 3

Weten hoe je bluetooth in een laptop kunt vinden zonder een toetsenbord te gebruiken, is ook handig. Ga hiervoor naar het menu "Start", "Configuratiescherm". Zoek vervolgens de kolom "Bluetooth-apparaten". Open dit gedeelte. Hierin ziet u alles wat u nodig hebt om Bluetooth-apparaten en -parameters te configureren, evenals voor verdere berichtoverdracht.

Stap 4

Niet elke laptop heeft een bluetooth-functie, ook al zit er zo'n toets op het toetsenbord. Alleen een sticker met een bedrijfslogo op de laptoptas kan de beschikbaarheid van technologie garanderen.

Stap 5

Op het eerste gezicht is het inschakelen van Bluetooth (bluetooth) op een laptop heel eenvoudig: druk op een knop en alles gaat aan. Een Bluetooth-stuurprogramma (bluetooth) is software waarmee het besturingssysteem Bluetooth-besturing kan krijgen.

Maar dit is slechts op het eerste gezicht. U hebt stuurprogramma's nodig om Bluetooth in te schakelen, vooral als het besturingssysteem door uzelf is geïnstalleerd en niet door de fabrikant. Zoals hierboven vermeld, moet u de stuurprogramma's downloaden om de Bluetooth-verbinding te activeren. Maar als de fabrikant vertrouwde op een 64-bits systeem, dan zijn er mogelijk geen stuurprogramma's voor een 86-bits systeem.Windows OS heeft twee bitdiepten: 32-bits en 64-bits. En 86-bit is de tweede aanduiding voor 32-bit, dus je kunt Bluetooth niet inschakelen. In dit geval moet u het besturingssysteem opnieuw installeren van 86-bits naar 64-bits.

Stap 6

Om de bitdiepte in het besturingssysteem te controleren, moet u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" klikken. Selecteer in het geopende venster het item "Eigenschappen". Als hier alles in orde is, moet je op zoek gaan naar stuurprogramma's voor je Asus-laptop. Ze staan ​​allemaal op de officiële website van de fabrikant, gesorteerd op model. Downloaden van andere sites is ongewenst, omdat het bestand zelf virussen kan bevatten.Als uw persoonlijke laptop (computer) Windows 7 of Windows 8 draait, kunt u daarop Bluetooth-stuurprogramma's van Windows XP of Windows Vista installeren. In sommige gevallen kan een stuurprogrammaschijf samen met een laptop worden verkocht. Check: misschien heb je het ergens.

Stap 7

Zelfs in gevallen waarin het besturingssysteem oorspronkelijk door de fabrikant is geïnstalleerd, zijn er mogelijk geen stuurprogramma's voor Bluetooth. Probeer verbinding te maken nadat u ze hebt gedownload en geïnstalleerd.

Stap 8

De meest gebruikelijke manier om een ​​Bluetooth-verbinding te activeren, is door de fn- en f2-toetsen tegelijk in te drukken. Afhankelijk van de aanpassing van de laptop kan de tweede knop anders zijn. Het toont meestal een antenne. Voor het sneller inschakelen van bluetooth is er een speciale knop aan de zijkant van de case.

Stap 9

Als u geen verbinding kunt maken met de bovenstaande methoden, kunt u het volgende algoritme van acties proberen:

1. Klik op Start.

2. Selecteer "Alle programma's".

3. Open de map "Accessoires".

4. Zoek het Bluetooth-pictogram.

Stap 10

U kunt het programma downloaden om Bluetooth zelf in te schakelen als geen van de bovenstaande methoden werkte.

Stap 11

Bluetooth is een speciale adapter voor het overbrengen van gegevens, waaronder audio, video en andere soorten bestanden.De module werkt in twee modi: het ontvangt en verzendt bestanden. Het is een draadloos systeem, wat betekent dat je geen kabel nodig hebt om data over te zetten.

Stap 12

Voordat u begint met de installatie van de stuurprogramma's, moet u ervoor zorgen dat de laptop Bluetooth heeft. De beschikbaarheid van deze adapter wordt gegarandeerd door bijvoorbeeld de aanwezigheid van een Bluetooth-knop. Maar zelfs in dit geval blijft de mogelijkheid bestaan ​​dat de adapter is uitgeschakeld en niet werkt, zelfs niet met de aanwezigheid van stuurprogramma's. Er zijn verschillende manieren om te bepalen of een adapter aanwezig is. Allereerst de technische kenmerken van de laptop. De instructies voor de laptop moeten aangeven welke adapter is geïnstalleerd en welke versie van het stuurprogramma moet worden gedownload. Als u geen instructies met technische kenmerken kunt vinden, identificeer dan het laptopmodel aan de hand van een speciale sticker op de achterkant van de laptop. De belangrijkste technische kenmerken moeten erop worden geschreven. Als het pictogram meestal wit is, betekent dit dat er een Bluetooth-adapter op de computer is geïnstalleerd. Als u geen standaard software voor adapteronderhoud hebt geïnstalleerd, download Driver Pack Solition.

Stap 13

Er zijn verschillende manieren om de laptop aan te zetten. Hardware-activering zorgt voor een aparte knop voor Bluetooth. Deze knoppen zijn echter meestal te vinden op high-end notebooks. U kunt de adapter inschakelen met behulp van sneltoetsen door op Fn + een andere toets te drukken die verantwoordelijk is voor deze functie. Het is eigenlijk de F3-toets. Op zo'n toets wordt een Bluetooth-pictogram getekend. Als deze methode niet beschikbaar is en je Bluetooth niet via het toetsenbord kunt inschakelen, doe dit dan met de software die is geïnstalleerd op Windows 10. Ga hiervoor naar Start-Instellingen-Apparaten-Bluetooth en zet de knop op Aan.

Populair per onderwerp