Een Laptop Op Het Netwerk Vinden

Inhoudsopgave:

Een Laptop Op Het Netwerk Vinden
Een Laptop Op Het Netwerk Vinden

Video: Een Laptop Op Het Netwerk Vinden

Video: Een Laptop Op Het Netwerk Vinden
Video: How to Reset Your Entire Network in Windows 10 and Start From Scratch 2024, Mei
Anonim

Een laptop, zoals elke computer, kan worden aangesloten op een gedeeld lokaal netwerk om verschillende gegevens uit te wisselen met andere computers in het netwerk of om toegang te krijgen tot internet.

Een laptop op het netwerk vinden
Een laptop op het netwerk vinden

instructies:

Stap 1

Dit kan worden gedaan met behulp van een Ethernet-netwerkpoort of met behulp van draadloze Wi-Fi-technologieën. Als er een fysieke verbinding tot stand komt, hoeft u alleen nog de juiste software-instellingen in te stellen. Zorg ervoor dat u een netwerkverbinding hebt door "Netwerkcentrum" uit te voeren. Als de verbinding tot stand is gebracht, staat er in het gedeelte Verbindingen een actief netwerkpictogram.

Stap 2

Stel de juiste verbindingsinstellingen in het gedeelte TCP / IP in. Als u handmatig IP-adressen op uw lokale netwerk registreert, geeft u een uniek adres op voor de netwerkverbinding en vervolgens de gateway en het subnetmasker. Als de router adressen distribueert, laat dan de automatische detectie van de instellingen over. Klik op de knop "Opslaan" als u instellingen in het systeem heeft gemaakt.

Stap 3

Controleer in de eigenschappen van de computer of de laptop in dezelfde werkgroep zit als de computers op het lokale netwerk. Bekijk de kaart van het hele netwerk in het "Network Sharing Center". Probeer het IP-adres van de laptop te pingen vanaf een andere computer in het netwerk. Zorg ervoor dat uw netwerkverkeerscanning of antivirussoftware uw netwerkverbinding niet blokkeert. Schakel Windows Firewall uit. Start uw computer opnieuw op, omdat mogelijk niet alle netwerkinstellingen meteen werken.

Stap 4

Als het ping-commando is gelukt en je ziet een laptop in de netwerkkaart, dan was de verbinding succesvol. U hoeft alleen maar een map te selecteren voor gegevensuitwisseling via het netwerk en de toegang ertoe te openen voor andere computers. U kunt verschillende mappen gebruiken. In de regel is deze map vaak de categorie "Gedeelde documenten" in de lokale schijf C. Vergeet niet dat alle gegevens in de gedeelde mappen volledig toegankelijk zijn voor andere gebruikers op het lokale netwerk.

Aanbevolen: