Hoe Het Moederbord Op Een Laptop Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Moederbord Op Een Laptop Te Vinden
Hoe Het Moederbord Op Een Laptop Te Vinden

Video: Hoe Het Moederbord Op Een Laptop Te Vinden

Video: Hoe Het Moederbord Op Een Laptop Te Vinden
Video: Hoe een sluiting in een laptop moederbord te vinden 2024, April
Anonim

Een laptopgebruiker of laptopreparatietechnicus moet mogelijk de naam van het moederbordmodel weten. Dit is het geval als de laptop functioneel is. De voorgestelde instructie zal u vertellen hoe u het moederbord in een laptop kunt identificeren zonder de hardware te verstoren. Overweeg dit voor het Windows-besturingssysteem en het CPU-Z-programma - het is vrij gebruikelijk op internet, het is klein en gratis.

Laptop en zijn moederbord
Laptop en zijn moederbord

Het is nodig

  • Het geïnstalleerde besturingssysteem van de Windows-familie;
  • Internetverbinding;
  • Geïnstalleerde browser;

instructies:

Stap 1

Breng een internetverbinding tot stand op de standaard manier die in uw Windows-systeem is voorzien.

Stap 2

Start de browser en voer in de adresinvoerregel in: https://cpuid.com/softwares/cpu-z.html en druk vervolgens op Enter. De website van het CPU-Z-programma wordt voor je weergegeven. Zoek in de rechterkolom van de pagina die wordt geopend de versie van het programma met het woord "setup". Het bevindt zich direct onder het kopje "Nieuwste release downloaden". Ga naar de eerste optie om de Engelse versie van het programma te downloaden. Nadat de download is voltooid, voert u het gedownloade bestand uit en volgt u de installatie-instructies. Een snelkoppeling om het programma te starten verschijnt op het "bureaublad". Voer het uit. Het hoofdprogrammavenster wordt geopend, dat verschillende informatiesecties bevat. Het schakelen tussen deze is georganiseerd in de vorm van tabbladen. Direct na het starten van het programma wordt het eerste tabblad weergegeven - CPU

Het eerste informatietabblad van het CPU-Z-programma
Het eerste informatietabblad van het CPU-Z-programma

Stap 3

Schakel over naar het tabblad Mailboard door erop te klikken met de linkermuisknop. Drie subsecties met informatie over de kenmerken van het moederbord dat op de laptop is geïnstalleerd, worden weergegeven:

- Moederbord (Basisinformatie over het moederbord);

- BIOS (informatie over de leverancier en BIOS-versie);

- Grafische interface - In het moederbord geven de eerste twee regels uitgebreide informatie over de fabrikant van het bord - Fabrikant en het model van het bord - Model.

CPU-Z programmavenster. Moederbord informatie
CPU-Z programmavenster. Moederbord informatie

Stap 4

Deze informatie is voldoende om erachter te komen welk moederbord door uw laptopfabrikant wordt gebruikt. Schrijf ze voor jezelf op en bewaar ze. Het is immers mogelijk dat deze informatie in de toekomst nuttig zal zijn. Als een laptop bijvoorbeeld uitvalt, is al bekend welk bord voor vervanging moet worden besteld - in geval van zelfreparatie. Als de gegevens worden overgedragen aan de servicemedewerkers, zal dit de reparatie enigszins versnellen.

Aanbevolen: