Bluetooth Inschakelen Op Een Asus-laptop

Inhoudsopgave:

Bluetooth Inschakelen Op Een Asus-laptop
Bluetooth Inschakelen Op Een Asus-laptop

Video: Bluetooth Inschakelen Op Een Asus-laptop

Video: Bluetooth Inschakelen Op Een Asus-laptop
Video: Fix Bluetooth Not Showing in Device Manager icon Missing in Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

Een van de voordelen van Asus laptops is de aanwezigheid van de Bluetooth functie. Het is echter mogelijk dat deze niet altijd beschikbaar is. Zelfs wanneer deze standaard op uw computer is geïnstalleerd. Als u de nuances kent, kunt u veel problemen voorkomen.

Bluetooth inschakelen op een Asus-laptop
Bluetooth inschakelen op een Asus-laptop

Op het eerste gezicht is het inschakelen van Bluetooth (bluetooth) op een Asus-laptop heel eenvoudig: op een knop drukken en alles gaat aan.

Een Bluetooth-stuurprogramma (bluetooth) is software waarmee het besturingssysteem Bluetooth-besturing kan krijgen.

Maar dit is slechts op het eerste gezicht. U hebt stuurprogramma's nodig om Bluetooth in te schakelen, vooral als het besturingssysteem onafhankelijk is geïnstalleerd en niet door de fabrikant.

Stuurprogramma's om Bluetooth in te schakelen

Zoals hierboven vermeld, moet u de stuurprogramma's downloaden om de Bluetooth-verbinding te activeren. Maar als een fabrikant op een 64-bits systeem heeft vertrouwd, zijn er mogelijk geen stuurprogramma's voor een 86-bits systeem.

Windows OS heeft twee bits: 32-bit en 64-bit. En 86-bit is de tweede aanduiding voor 32-bit.

Daarom kan Bluetooth niet worden ingeschakeld. In dit geval moet u het besturingssysteem opnieuw installeren van 86-bits naar 64-bits.

Om de bitdiepte in het besturingssysteem te controleren, moet u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" klikken. Selecteer in het geopende venster het item "Eigenschappen".

Als hier alles in orde is, moet je op zoek gaan naar stuurprogramma's voor je Asus-laptop. Ze staan allemaal op de officiële website van de fabrikant, gesorteerd op model. Het is onwenselijk om van andere sites te downloaden, omdat het bestand zelf virussen kan bevatten.

Als uw persoonlijke laptop (computer) onder Windows 7 of Windows 8 draait, kunt u daarop Bluetooth-stuurprogramma's van Windows XP of Windows Vista installeren. In sommige gevallen kan een stuurprogrammaschijf samen met een laptop worden verkocht. Check: misschien heb je het ergens.

Zelfs in gevallen waarin het besturingssysteem oorspronkelijk door de fabrikant is geïnstalleerd, zijn er mogelijk geen stuurprogramma's voor Bluetooth. Probeer verbinding te maken nadat u ze hebt gedownload en geïnstalleerd.

Bluetooth inschakelen

De meest gebruikelijke manier om een Bluetooth-verbinding te activeren, is door de fn- en f2-toetsen tegelijk in te drukken. Afhankelijk van de aanpassing van de laptop kan de tweede knop anders zijn. Het toont meestal een antenne. Voor het sneller inschakelen van bluetooth is er een speciale knop aan de zijkant van de case.

Als u geen verbinding kunt maken met de bovenstaande methoden, kunt u het volgende algoritme van acties proberen:

1. Klik op Start.

2. Selecteer "Alle programma's".

3. Open de map "Accessoires".

4. Zoek het Bluetooth-pictogram.

U kunt het programma downloaden om Bluetooth zelf in te schakelen als geen van de bovenstaande methoden werkte.

Aanbevolen: