Bluetooth Inschakelen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Bluetooth Inschakelen Op Een Computer
Bluetooth Inschakelen Op Een Computer

Video: Bluetooth Inschakelen Op Een Computer

Video: How to turn on Bluetooth Settings for Windows 10 2022, December
Anonim

Draadloze technologie heeft zijn bestaansrecht gerechtvaardigd met betrouwbaarheid en gebruiksgemak: we hebben veel draden en kabels weggewerkt. Nu kun je via bluetooth een verbinding tot stand brengen tussen een computer en een telefoon of een andere computer.

Bluetooth inschakelen op een computer
Bluetooth inschakelen op een computer

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw computer daadwerkelijk bluetooth heeft. Fabrikanten produceren vergelijkbare modellen laptops, en zelfs als de computer een knop heeft om bluetooth in te schakelen, is dit draadloze protocol helemaal niet nodig. Er moet een sticker op de rand van uw computer zitten om het ingebouwde Bluetooth-apparaat te garanderen.

Stap 2

Controleer of de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd voor goede Bluetooth-prestaties. Standaard verschijnt er na installatie van het programma een snelkoppeling op het bureaublad, wanneer u hierop klikt, wordt bluetooth ingeschakeld. Als dat niet het geval is, gebruikt u de installatieschijven die bij de computer zijn verkocht of downloadt u het stuurprogramma van de officiële website van de laptopfabrikant.

Stap 3

Dubbelklik dus op de bluetooth-snelkoppeling. Zet bluetooth aan op je telefoon of ander apparaat dat je op je computer wilt aansluiten. Het hoofdmenu van het programma wordt voor u geopend.

Stap 4

Klik op de knop "Zoeken naar apparaten". De computer detecteert alle apparaten die bluetooth hebben geactiveerd binnen een straal van 30 meter. Selecteer het apparaat dat u op uw computer wilt aansluiten. Klik op zijn naam.

Stap 5

Als je verbindingsbeveiliging hebt ingeschakeld, zal het bluetooth-programma je vragen om een ​​speciale code in te voeren om de verbinding te bevestigen. Dit kan een code zijn die wordt gespecificeerd door de instellingen van een draagbaar apparaat (bijvoorbeeld een telefoon of een speler), of een bluetooth-code op een computer. Voer deze code zowel op de computer als op het aangesloten apparaat in.

Stap 6

Er zijn situaties waarin er geen vaste code is, maar bluetooth een bevestiging van de verbinding vereist. Voer in dit geval een willekeurige code in. Bijvoorbeeld 12345 Het belangrijkste is dat deze combinatie van nummers op dezelfde manier moet worden gekozen, zowel in het verbindingsvenster op de computer als in het telefoonverzoek.

Stap 7

Klik na het invoeren van de code op "OK" of "Verbinden" (afhankelijk van de fabrikant).

Stap 8

Vergeet bij het overzetten van bestanden van het ene apparaat naar het andere niet om akkoord te gaan met het accepteren en opslaan van informatie in het bijbehorende venster.

Populair per onderwerp