Hoe U Ups Voor Uw Computer Kiest

Inhoudsopgave:

Hoe U Ups Voor Uw Computer Kiest
Hoe U Ups Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U Ups Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U Ups Voor Uw Computer Kiest
Video: How to Connect keyboard ,mouse,monitor of a computer 2024, April
Anonim

UPS is een ononderbroken stroomvoorziening (UPS) die uw computer helpt beschermen tegen plotselinge stroompieken. In het geval van een stroomstoring neemt het apparaat de volledige belasting over en maakt het mogelijk om rustig al zijn werk op te slaan en de computer in de normale modus uit te schakelen via de systeemfuncties, waardoor de voeding en het moederbord worden beschermd tegen verbranding.

Hoe u ups voor uw computer kiest
Hoe u ups voor uw computer kiest

Selectie van stroom-UPS

Selecteer de juiste UPS op basis van het stroomverbruik van de apparatuur. Het batterijvermogen moet 20-30% hoger zijn dan dat van uw computersysteem. Om de optimale energiebron te selecteren, is het niet nodig om het stroomverbruik van het systeem, de voeding, de videokaart, enz. te berekenen. Het is voldoende om de prestaties van uw machine ruwweg in te schatten.

Dus voor een standaard computer met een conventionele configuratie (bijvoorbeeld met een dual-core processor en een 350 VA PSU) is een UPS met een capaciteit van 1000 - 1500 VA geschikt. Een dergelijk apparaat is voldoende om een ononderbroken stroomvoorziening en bescherming tegen plotselinge stroompieken te bieden.

Als u een computer heeft met een gamingconfiguratie, moet u een krachtigere UPS selecteren (vanaf 1500 en hoger).

Als u de capaciteit van uw apparatuur niet kunt bepalen, bezoek dan de website van de UPS-fabrikant en gebruik het programma of de tool om online het juiste model te selecteren. U hoeft alleen maar de geschatte configuratie van uw apparatuur aan te geven.

UPS-type:

De eenvoudigste en goedkoopste is een back-up-UPS, die voornamelijk in de spaarmodus werkt en bij een spanningspiek onmiddellijk overschakelt naar de ingebouwde batterij. Dit type wordt een betrouwbare beveiliging voor een gewone computer en een standaard elektriciteitsnetwerk.

Als u echter vrij frequente pieken in uw thuisnetwerk ervaart, moet u uw aandacht richten op een lijninteractieve UPS met een spanningsregelaar. Deze stroombron schakelt veel sneller over op batterij. Het apparaat heeft een lange levensduur en een zekere mate van bescherming tegen plotselinge veranderingen.

De meest serieuze bescherming tegen stroompieken wordt geboden door online UPS, die in een constante modus werkt en stabiele energie genereert tijdens de werking van de computer, waardoor constant vermogen wordt geleverd. Dit type apparaat is zeker effectief, maar ook het duurst.

Het online kopen van een UPS voor thuis is meestal niet verantwoord en in de meeste gevallen is het beter om geld te besparen en een back-up of lijninteractieve voeding aan te schaffen.

De kosten van een UPS kunnen worden bepaald door de levensduur van de batterij (batterijgrootte), de capaciteit en het type voeding.

Wanneer u UPS koopt, moet u modellen kiezen met software waarmee u actieve programma's kunt opslaan. In het geval van een plotselinge afsluiting, zal het apparaat alle actieve programma's opnieuw openen.

Aanbevolen: