Wat Wordt De P10-tablet?

Wat Wordt De P10-tablet?
Wat Wordt De P10-tablet?

Video: Wat Wordt De P10-tablet?

Video: Обзор Lenovo Tab P10: плюсы и минусы семейного планшета 2022, September
Anonim

Tegen de achtergrond van de steeds toenemende concurrentie tussen de twee monsters van de markt voor mobiele apparaten - Apple en Samsung - lekt er informatie in de pers over bepaalde parameters van de tablet van het Koreaanse bedrijf, die wordt voorbereid voor release. Deze mobiele computer kreeg het symbool P10 en experts beschouwen hem als een echte concurrent van de derde generatie Apple iPad.

Wat wordt de P10-tablet?
Wat wordt de P10-tablet?

De belangrijkste troef van de nieuwe tablet van Samsung zal ongetwijfeld een superkrachtige processor voor mobiele apparaten zijn volgens moderne normen - Exynos 5 Dual. Deze computer is gebouwd rond twee Cortex-A15-kernen, ARM's nieuwste 35nm-technologie. De prestaties bij sommige taken zullen zelfs de gewone 4-core Qualcomm Krait-processor overtreffen. Van de belangrijke kenmerken van de Exynos 5 Dual is het vermeldenswaard ondersteuning voor een schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels (WXQGA-standaard), de mogelijkheid om afbeeldingen weer te geven op een extern Wi-Fi-scherm en ondersteuning voor snelle informatie-uitwisseling via de USB 3.0-poort. De chipset van de nieuwe tablet zal ook een nieuwe 4-core grafische versneller Mali T604 bevatten van hetzelfde ARM-bedrijf, die de moderne standaarden OpenCL 1.1, OpenGL ES 3.0 en DirectX 11 ondersteunt. Deze chipset is uitgerust met een krachtige SATA 3 harde schijfcontroller en ingebouwde 3D-graphics.

Het scherm van de nieuwigheid is ook behoorlijk opmerkelijk - het combineert de hoge prestaties van SoC (System-on-Chip) -technologie met een 11,8-inch WQXGA-scherm. Het is gebouwd op een matrix die een afbeelding weergeeft met afmetingen van 2.560 bij 1.600 pixels - dit komt overeen met een parameter van 256 PPI (pixels per inch). Wat deze parameter betreft, haalt Samsung alleen de indicatoren van het 9,7-inch Apple-scherm in, maar door de superioriteit in grootte kan 30% meer informatie worden weergegeven met dezelfde beeldkwaliteit.

Experts merken op dat het uiteindelijke succes van de Samsung P10-tablet grotendeels zal afhangen van de keuze van het besturingssysteem ervoor. Hier is nog geen informatie over, dus we kunnen alleen maar aannemen dat het Android 4.1 Jelly Bean van Google of Windows 8 RT kan zijn, die Microsoft van plan is dit najaar uit te brengen.

Populair per onderwerp