Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm
Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2023, Februari
Anonim

Gelukkig heeft het besturingssysteem geen camera nodig om een ​​foto te maken - de functie van het kopiëren van de afbeelding op het scherm is ingebouwd in de basisset van OS-mogelijkheden. Hoewel u aanvullende software kunt gebruiken, die in de regel ingebouwde hulpmiddelen heeft voor de daaropvolgende verwerking van de gemaakte "screenshot".

Hoe maak je een screenshot van het scherm
Hoe maak je een screenshot van het scherm

instructies:

Stap 1

Gebruik de Print Screen-toets op uw toetsenbord om een ​​afbeelding van uw computermonitor op het klembord te plaatsen. Op een standaard toetsenbord bevindt deze knop zich boven de Insert-toets en rechts van de rij functietoetsen - direct na de F12-toets. Op compacte toetsenborden kan de plaatsing verschillen, maar meestal moet je nog steeds in het rechterbovenblok met toetsen kijken. Soms is het gemarkeerd met het verkorte opschrift PrtScn.

Stap 2

Druk op de Print Screen-toets terwijl u de ALT-toets ingedrukt houdt als u een screenshot wilt maken, niet van het volledige scherm, maar alleen van het venster van de actieve toepassing, bijvoorbeeld een browser.

Stap 3

Gebruik een grafische editor om de klembordafbeelding op te slaan. Als u bijvoorbeeld Adobe Photoshop hebt geïnstalleerd, start u het en drukt u op CTRL + N om een ​​nieuw document te maken. Photoshop bepaalt zelf de grootte van de afbeelding op het klembord, dus u hoeft niets in het dialoogvenster te wijzigen om een ​​nieuw document te maken - klik gewoon op de knop "OK".

Stap 4

Druk op CTRL + V om de gekopieerde afbeelding in een nieuw document te plakken dat is gemaakt met een grafische editor. Indien nodig kunt u deze hier naar behoefte bewerken. Druk vervolgens op SHIFT + CTRL + alt = "Afbeelding" + S om het optimalisatievenster te openen en de schermafbeelding op te slaan. Selecteer het formaat van de opgeslagen afbeelding, stel de optimale kwaliteitsinstellingen in en klik op de knop "Opslaan". Geef in het dialoogvenster voor opslaan de bestandsnaam en opslaglocatie op en klik opnieuw op "Opslaan".

Stap 5

Gebruik een gespecialiseerd programma als u vaak schermafbeeldingen moet maken met de daaropvolgende verwerking. Het kan bijvoorbeeld het SnagIt-programma zijn, dat veel zeer nuttige functies heeft. Het kan met name niet alleen statische schermafbeeldingen maken, maar ook video opnemen van de bewegingen die op het scherm plaatsvinden. Daarnaast heeft het programma een zeer geavanceerde editor van de gemaakte screenshots, met een eenvoudig besturingssysteem.

Populair per onderwerp