Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Computerscherm

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Computerscherm
Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Computerscherm

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Computerscherm

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Computerscherm
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2024, April
Anonim

Vaak moeten gebruikers een screenshot op een computer maken om de afbeelding voor hun behoeften op te slaan of naar een andere persoon te sturen. U kunt zowel een screenshot maken met behulp van de ingebouwde mogelijkheden als met behulp van extra programma's.

hoe maak je een screenshot op een computer
hoe maak je een screenshot op een computer

instructies:

Stap 1

Om een scherm te maken, drukt u op de PrtSc SysRq-toets op het toetsenbord. Je vindt het aan de rechterkant van het toetsenbord in de bovenste rij.

Stap 2

Wanneer u op PrtSc SysRq drukt, verandert er niets extern op de computermonitor, maar er wordt een schermfoto opgeslagen op het klembord voor later gebruik, die werd vastgelegd door de laatste klik van het toetsenbord.

Stap 3

Sla het screenshot-bestand op in het programma dat je nodig hebt. De handigste manier om dit te doen is om Paint te gebruiken, dat is opgenomen in de set standaard Windows-programma's. Open een leeg document en selecteer de opdracht "plakken" of door op de toetsencombinatie Ctrl + C te drukken. Pas de schermafbeelding naar wens aan. U kunt onnodige onderdelen wegknippen, markeringen aanbrengen, etc. Sla het bestand op met een toepasselijke naam. Je kunt het scherm ook in andere editors plakken, bijvoorbeeld in MS Word als afbeelding, Photoshop.

Stap 4

Door op de PrtScr SysRq-toets te drukken, plaatst u de inhoud van het scherm op het klembord van het besturingssysteem en hoeft u het alleen als afbeeldingsbestand op te slaan.

Stap 5

Het is nog makkelijker en handiger om screenshots te maken met speciale programma's. Download het hulpprogramma Gadwin PrintScreen Pro, installeer het op uw computer en voer het uit. De volgende keer dat de computer wordt ingeschakeld, wordt deze automatisch gestart, maar deze zal op geen enkele manier interfereren met zijn werk, hij zal discreet in de lade worden geplaatst.

Stap 6

Druk op dezelfde PrtSc SysRq-toets. Nadat u erop hebt geklikt, opent het programma onmiddellijk de schermafbeelding die u hebt gekregen. In Gadwin PrintScreen kunt u direct alle benodigde wijzigingen in het scherm aanbrengen en vervolgens het gewenste bestand opslaan. Het is ook gemakkelijk om het gewenste deel van de schermafbeelding die op de computer is gemaakt te selecteren en naar een andere editor te kopiëren.

Aanbevolen: