Een Uitgerekt Scherm Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Een Uitgerekt Scherm Verwijderen?
Een Uitgerekt Scherm Verwijderen?

Video: Een Uitgerekt Scherm Verwijderen?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: 26 ONGELOFELIJKE LEVENSHACKS WAAR JE OVER GEDROOMD HEBT 2023, Februari
Anonim

Niet alleen de juiste weergave van beeldelementen hangt af van het instellen van de schermresolutie-instellingen, maar ook van het vermogen om op een computer te werken zonder je ogen te belasten. Soms, meestal na het opnieuw installeren van het besturingssysteem of het bijwerken van de systeembestanden, is de schermresolutie niet correct ingesteld.

Een uitgerekt scherm verwijderen?
Een uitgerekt scherm verwijderen?

instructies:

Stap 1

Het beeld kan om twee redenen uitgerekt lijken: ten eerste vanwege onjuiste instellingen van de schermparameters; ten tweede, bij afwezigheid van het benodigde stuurprogramma voor de videokaart die in het systeem is geïnstalleerd.

Stap 2

In het eerste geval is het heel eenvoudig om beelduitrekking te corrigeren. Open voor Windows XP "Start" - "Configuratiescherm" - "Beeldscherm" - "Beeldscherminstellingen" en stel de vereiste resolutie in. Voor een normale monitor is de normale schermresolutie 1024x768 pixels. Voor een monitor met een beeldverhouding van 16:9, typisch voor laptops, is een resolutie van 1366x768 pixels vereist. Klik op "OK" - de schermresolutie wordt gewijzigd. Beoordeel het - als het normaal wordt, bevestigt u de wijzigingen. Als dit niet het geval is, probeer dan andere weergave-opties te selecteren.

Stap 3

Om in het besturingssysteem Windows 7 de schermresolutie te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van het bureaublad. Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend het item "Schermresolutie". Verdere aanpassing verschilt niet van de aanpassing voor Windows XP.

Stap 4

In het geval dat er geen stuurprogramma voor de videokaart is, is de situatie iets gecompliceerder. Bepalen of het stuurprogramma is geïnstalleerd, is heel eenvoudig - open een willekeurig venster en probeer het met de muis te slepen. Bij afwezigheid van een bestuurder beweegt het raam langzaam, met schokken, met merkbare vervormingen.

Stap 5

Om het stuurprogramma te installeren, opent u "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem" - "Hardware" - "Apparaatbeheer" - "Video-adapters". Als het stuurprogramma niet is geïnstalleerd, wordt uw videokaart gemarkeerd met een geel vraagteken in de lijst. Dubbelklik met de muis op de regel met het vraagteken, in het venster dat verschijnt, klik op de knop "Opnieuw installeren". Als u een stuurprogrammaschijf hebt, plaatst u deze in uw diskettestation en klikt u op Volgende. Het installatieprogramma zal automatisch de vereiste bestanden vinden en installeren. Als het stuurprogramma zich op de harde schijf van de computer bevindt, geeft u het pad ernaartoe.

Stap 6

De grootste problemen doen zich voor bij het installeren van videokaartstuurprogramma's op laptops. Gebruik het programma Aida64 (Everest) om erachter te komen welke driver je nodig hebt. Voer het uit en bekijk de exacte gegevens van de videokaart. Ga met deze gegevens naar de website van uw laptopfabrikant en zoek de driver die u nodig heeft.

Stap 7

In sommige gevallen kan een installatieschijf met een assembly van Windows XP Zver helpen bij het oplossen van problemen met het installeren van stuurprogramma's op een laptop met Windows XP. Deze assembly bevat een groot aantal stuurprogramma's, maar u kunt ze niet direct installeren, omdat ze verpakt zijn. Kopieer het archief dat u nodig hebt uit de OEMDRV-map - bijvoorbeeld DP_Video_ATI_Nvidia_911rc9.7z voor ATI- en Nvidia-videokaarten, pak het uit. Voer vervolgens de installatieprocedure van het stuurprogramma opnieuw uit en geef het pad op naar de map met de uitgepakte stuurprogramma's.

Populair per onderwerp