Hoe Lettertypen Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Lettertypen Te Installeren
Hoe Lettertypen Te Installeren

Video: Hoe Lettertypen Te Installeren

Video: Hoe Lettertypen Te Installeren
Video: How to: lettertypes downloaden en installeren 2024, Mei
Anonim

Computerlettertypen die in verschillende programma's worden gebruikt, zijn niets meer dan tekeningen van letters, cijfers en verschillende tekens die in één bestand zijn gecompileerd. Er zijn hele bibliotheken en catalogi met gratis lettertypen op internet. Nadat u de lettertypen hebt gedownload, moet u ze installeren.

Hoe lettertypen te installeren
Hoe lettertypen te installeren

instructies:

Stap 1

Lettertypen hebben hun eigen extensies, waarvan TrueTupe en PostScript de meest populaire zijn. Om een lettertype in Windows te installeren, moet u het bestand met het lettertype naar de speciale systeemmap "Fonts" slepen. Het bevindt zich op uw harde schijf in de map "Windows" (C: WindowsFonts) en is gemarkeerd met de letter "A" op het mappictogram. Het bevat alle lettertypen die worden gebruikt in alle programma's waar toetsenbordinvoer mogelijk is.

Stap 2

Om een lettertype te installeren, sleept u het bestand naar deze map door het bestandspictogram te selecteren en vast te houden met de linkermuisknop.

Stap 3

Er verschijnt een venster met informatie over de installatie op het scherm. Aangezien typische lettertypebestanden kleine bestanden zijn (minder dan 1 MB), duurt het installeren van het lettertype niet meer dan 5-10 seconden. Tijdens de installatie van het lettertype moeten alle tekst- en grafische editors worden gesloten. Na het venster met de melding over het installeren van het lettertype verdwijnt, u kunt veilig een teksteditor openen en het geïnstalleerde lettertype daar vinden.

Aanbevolen: