Lettertypen Installeren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Lettertypen Installeren In Photoshop
Lettertypen Installeren In Photoshop

Video: Lettertypen Installeren In Photoshop

Video: Lettertypen Installeren In Photoshop
Video: Как загрузить и установить шрифты в Photoshop - Учебное пособие по Photoshop 2024, Mei
Anonim

Degenen onder ons die ooit ansichtkaarten, presentaties of bureaubladachtergronden op een computer hebben gemaakt, kwamen vaak in een moeilijke situatie terecht bij het kiezen van een lettertype. Een mooie zin moet goed worden ontworpen en alledaagse krantenlettertypen zijn op geen enkele manier geschikt voor het ontwerpen van felicitaties en wensen.

Lettertypen installeren in Photoshop
Lettertypen installeren in Photoshop

instructies:

Stap 1

Met de bekende grafische editor Adobe Photoshop kunt u teksten op afbeeldingen schrijven en de resulterende lijnen compliceren met verschillende kleurrijke effecten. Lettertypeverzamelingen downloaden op internet is geen probleem. Maar de vraag rijst: hoe lettertypen in Photoshop te installeren? En in het algemeen in een tekst- of grafische editor?

Eerst moet u de lettertypebestanden downloaden met behulp van een zoekmachine. Lettertypen hebben extensies TTF, OTF, EOT, FNT en andere, afhankelijk van de anti-aliasingmethode en de fabrikant van het lettertype. De grootte van het lettertypebestand is meestal van enkele tientallen kilobytes tot 10 megabytes, afhankelijk van de complexiteit van het letterpatroon en het aantal tekens dat wordt getekend - er zijn in totaal 256 verschillende tekens, waarvan vaak alleen letters en cijfers worden gebruikt in lettertypen, zonder speciale tekens.

Stap 2

Om lettertypen op uw computer en in elk programma, inclusief Photoshop, te installeren, sluit u alle actieve programma's en gaat u naar "Deze computer", station (C:), map "Windows". Binnenin vind je een map "Fonts", deze is gemarkeerd met de letter "A".

Selecteer nu de eerder gedownloade lettertypen en verplaats ze met de linkermuisknop naar de map "Fonts". U ziet een venster voor automatische installatie en kopiëren van lettertypen naar het Windows-systeem. Nadat het venster is verdwenen (meestal duurt de kopieerprocedure enkele seconden tot enkele minuten), gaat u naar Adobe Photoshop en alle geïnstalleerde lettertypen verschijnen in het veld voor het wijzigen van lettertypen. U kunt de nieuwe lettertypen ook gebruiken in Microsoft Office, Kladblok, WordPad en andere programma's.

Aanbevolen: