Hoe Gebruikte Poorten Te Zien

Inhoudsopgave:

Hoe Gebruikte Poorten Te Zien
Hoe Gebruikte Poorten Te Zien

Video: Hoe Gebruikte Poorten Te Zien

Video: Hoe Gebruikte Poorten Te Zien
Video: #47 Houten hekwerk plaatsen 2024, April
Anonim

De taak van het bepalen van de gebruikte poorten, statistieken en actieve TCP / IP-verbindingen in het Microsoft Windows-besturingssysteem kan standaard worden opgelost door het systeem zelf met behulp van het netstat-consolehulpprogramma.

Hoe gebruikte poorten te zien
Hoe gebruikte poorten te zien

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken om de procedure voor het bepalen van de gebruikte TCP / IP-protocolverbindingen uit te voeren en plaats de cursor in het veld "Uitvoeren".

Stap 2

Voer de waarde cmd in het veld "Openen" in en bevestig de uitvoering van de opdracht voor het starten van het hulpprogramma "Opdrachtregel" door op de knop OK te klikken.

Stap 3

Voer de waarde netstat -ano in het Windows-opdrachtinterpretertestvak in en bevestig de opdracht door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 4

Onthoud de syntaxis voor de consoleopdracht die u gebruikt:

- a - weergave van alle gebruikte aansluitingen en poorten;

- n - geen aliassen en DNS-namen weergeven, maar werkelijke numerieke waarden van poorten en IP-adressen van verbindingen;

- o - weergave van PID (Process ID) - digitale identificatie van het proces dat deze verbinding of poort gebruikt.

Stap 5

Identificeer de applicatie die verantwoordelijk is voor de specifieke verbinding op de geselecteerde poort en onthoud de identifier.

Stap 6

Keer terug naar het dialoogvenster Uitvoeren en voer de cmd-waarde opnieuw in het veld Openen in om het vereiste proces te definiëren.

Stap 7

Bevestig de uitvoering van de opdracht om de Windows-opdrachtinterpreter te starten door op OK te klikken en de waarde tasklist |. in te voeren zoek de opgeslagen_PID in het tekstvak van het opdrachtregelgereedschap.

Stap 8

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de functietoets Enter te drukken of tegelijkertijd op de functietoetsen Ctrl + Shift + Esc te drukken om het ingebouwde hulpprogramma Windows Taakbeheer te starten.

Stap 9

Ga naar het tabblad Processen van het dialoogvenster van de coördinator dat wordt geopend en open het menu Beeld van de bovenste werkbalk.

Stap 10

Geef de opdracht "Kolommen selecteren" op en pas het selectievakje toe op het veld PID (Process Identifier).

Stap 11

Zoek het gewenste proces of gebruik het ingebouwde hulpprogramma TCPView.

Aanbevolen: