Wat U Moet Weten Voordat U Een Gebruikte Laptop Koopt

Wat U Moet Weten Voordat U Een Gebruikte Laptop Koopt
Wat U Moet Weten Voordat U Een Gebruikte Laptop Koopt

Video: Wat U Moet Weten Voordat U Een Gebruikte Laptop Koopt

Video: Wat U Moet Weten Voordat U Een Gebruikte Laptop Koopt
Video: Hoe kies je de juiste laptop? 2024, Mei
Anonim

De secundaire elektronicamarkt onderscheidt zich altijd gunstig door opvallende prijskaartjes. De nuances van de werking van dit of dat apparaat worden alleen door de geschiedenis opgeslagen, het is onwaarschijnlijk dat de verkoper ze deelt. Wanneer u een gebruikt apparaat koopt, moet u van tevoren voorbereid zijn. Als u weet waar u op moet letten tijdens het examen, kunt u teleurstelling voorkomen.

Wat u moet weten voordat u een gebruikte laptop koopt
Wat u moet weten voordat u een gebruikte laptop koopt

Het is niet de moeite waard om veel tijd te besteden aan het vragen aan de verkoper naar de reden van de verkoop. Geloof me, als iemand staat te popelen om een laptop te verkopen, zal de reden precies worden geuit door degene die op voorhand geen argwaan kan wekken. In de meeste gevallen zal de eigenaar van de laptop beweren een nieuwe te hebben ontvangen of een krachtigere computer te hebben gekocht.

Meestal vergeet de toekomstige eigenaar om de prestaties van draadloze interfaces, zoals Wi-Fi en Bluetooth, evenals USB-connectoren te controleren. Een flashdrive en een vooraf voorbereide smartphone komen van pas.

Het ding in een laptop is niet het belangrijkste, maar de eerste kennismaking met een gadget begint met de inspectie op defecten. Het versleten gedeelte van het touchpad kan alleen iets vertellen over de tijd en frequentie van gebruik van de laptop. De aandacht moet niet worden gericht op microkrassen op de behuizing van het apparaat, hun aanwezigheid is begrijpelijk, zelfs bij zorgvuldig gebruik, maar op sporen van opening. Voor grote reparaties is het demonteren van de laptop onmisbaar, en als de eigenaar beweert dat er geen storingen waren, kan de afwezigheid van verschillende bouten op het deksel of hun afgelikte inkepingen aanleiding geven om anders te denken.

Let bij het onderzoeken vooral op de scharnieren van de laptop: het deksel moet goed sluiten, zonder kraken als je de kanteling verandert. Elke zwaai aan de zijkanten is uitgesloten.

De toetsenbordgolf geeft de opening van het apparaat aan. De toetsen zelf moeten met dezelfde weerstand worden ingedrukt en zich op hetzelfde niveau bevinden. Na het inschakelen moeten hun prestaties in elke teksteditor worden gecontroleerd: u zult snel ontdekken of alle toetsen werken.

Na het inschakelen moet u de prestaties controleren van de componenten die onder de behuizing zijn verborgen - dit is een harde schijf en een videokaart.

Om de HDD te controleren, gebruikt u het hulpprogramma Hard Disk Sentinel. Het installatiebestand dat u van de officiële site hebt gedownload, kan van tevoren op een USB-flashstation worden meegenomen.

Het is beter om de videokaart op een praktische manier te controleren door een modern spel een paar minuten te laten draaien. Strepen op het scherm en andere artefacten in de afbeelding geven aan dat u door moet gaan met zoeken naar de laptop.

- Terwijl u hardware test, kijkend naar de werking van het besturingssysteem als geheel, let op hoe heet de behuizing opwarmt, hoe snel de batterij zijn lading verliest.

- Een oneerlijke verkoper zal zich haasten tijdens het inspecteren en testen van een laptop, daarbij verwijzend naar een gebrek aan tijd: dergelijk gedrag zou onmiddellijk alarm moeten slaan en een reden moeten zijn voor een meer gedetailleerde studie van de prestaties van het apparaat.

- Ga nooit akkoord met een vergadering buitenshuis: in een café, op straat. Onreine verkopers kunnen u de eigenaar maken van een gestolen of defecte laptop. Er zijn storingen die van tijd tot tijd optreden, "zwevend" genoemd, en het zijn deze die ervoor zorgen dat de verkoper niet genoeg tijd geeft om te testen.

Aanbevolen: